Apel pentru curatenia de primavara la Braila

Apel pentru curatenia de primavara la Braila
Apel pentru curatenia de primavara la Braila

Locatarii blocurilor, laolalta cu asociatiile de proprietari, sunt chemati sa le dea o mana de ajutor angajatilor “Seroplant”, care vor curata spatiile verzi si vor planta arbusti, trandafiri sau gard viu * actiunile se vor derula, etapizat, in toate cartierele municipiului * prima zona din program este Ansamblul Buzaului, unde se va actiona incepand de astazi

De ieri, 18 martie, Primaria Braila, cheama brailenii la curatenia de primavara pe spatiile verzi din municipiu. Directia “Seroplant” va planta, pe spatiile verzi dintre blocuri, arbori, arbusti, trandafiri si gard viu, la actiune fiind invitati sa participe si membrii asociatiilor de proprietari.
Potrivit viceprimarului Doinita Ciocan, curatenia de primavara se va derula conform unui program dinainte stabilit, si conteaza pe sprijinul brailenilor. Astfel, in primele zile ale acestei saptamani, echipele “Seroplant” se vor afla in Ansamblul Buzaului, pe aria cuprinsa intre soseaua Nationala Veche si soseaua Buzaului. Marti dupa-amiaza si miercuri se va actiona intre sos. Buzaului si Str. Grigore Alexandrescu, iar joi si vineri dimineata de la Str. Grigore Alexandrescu pana la Calea Calarasilor. Vineri dupa-amiaza, sambata si luni, 25 martie, se vor “peria” spatiile verzi din cartierele Viziru II, Viziru III si Calarasi IV.

“Acesta este programul pe care ni l-am propus noi. Bineinteles, derularea lui depinde de vreme. Daca vor fi zile ploioase, actiunile se vor decala. Noi speram sa beneficiem atat de zile insorite, cat si de ajutorul voluntar al locatarilor blocurilor. In saptamanile care urmeaza actiunile vor continua, etapizat, in celelalte cartiere ale municipiului. In functie de starea vremii, ar trebui sa terminam curatenia pe spatiile verzi pana la jumatatea lunii aprilie. Tot in cadrul curateniei de primavara, operatorii de salubritate vor ridica deseurile adunate de pe spatiile verzi, dar si deseurile din haldele stradale neautorizate”, ne-a zis viceprimarul Doinita Ciocan.

Sefii administratiei locale si-au propus plantarea a 4.000 de arbori, 7.000 de arbusti, 11.500 de fire de trandafir si mult gard viu.
Potrivit primarului Aurel Simionescu, materialul saditor va ajunge cu prioritate la asociatiile de locatari care isi arata disponibilitatea de a intretine noile “achizitii” verzi. “I-am cerut doamnei viceprimar Doinita Ciocan sa vorbim cu asociatiile de locatari, sa vedem cine vrea cu adevarat acest lucru. Pentru ca vom planta cu prioritate acolo unde se vrea”, a declarat primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu.
Primarul a mai spus ca se vor planta arbori si arbusti si in parcurile din municipiu: Gradina Mare, “Caporalul Musat”, Piata Traian etc.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente