GreenTech Film Festival, primul festival dedicat tehnologiei verzi, si-a anuntat programul

GreenTech Film Festival, primul festival de filme documentare dedicat tehnologiei verzi, se desfasoara in aceasta toamna in Bucuresti, la Cinema Elvira Popescu, in perioada 9-12 octombrie. Primul festival Zero Carbon – Organizatorii isi propun sa elimine complet amprenta de carbon rezultata din activitatile organizatorice pe care le implica in general un festival de film. Programul…

Citește mai departe
RABO: Cum poate fi scazut consumul de energie al cladirilor?

Noi prevederi pentru reducerea consumului de energie al cladirilor

La propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), Guvernul a aprobat, in cadrul sedintei din data de 27 ianuarie 2016, Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, republicata, potrivit unui comunicat al MDRAP, dat publicitatii vineri, 29 ianuarie 2016. Vasile Dincu, viceprim-ministru: „Am propus colegilor din Guvern o…

Citește mai departe

I’Velo deschide un nou centru I’Velo in Bucuresti

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank anunta deschiderea unui nou centru I’Velo in Bucuresti, sambata, 08 august, incepand cu ora 10:00. Noul centru I’Velo va fi pozitionat in fata intrarii Parcului Titanii, in proximitatea Parcurilor IOR si Titan, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu si va pune la dispozitie bucurestenilor 50 de biciclete galbene. Programul de functionare…

Citește mai departe

COMUNICAT: Cantitatea de gunoaie din Cluj poate fi redusa cu 58%

La prima sedinta a Consiliului Consultativ pe tema gestionarii deseurilor in jud. Cluj au fost identificate urmatoarele solutii: separarea deseurilor la sursa pe trei fractii (biodegradabil, reciclabil, rezidual), colectarea separata a acestor deseuri, in zile diferite, implementarea sistemului PAYT (platesti-pentru-cat-arunci), tratarea fractiei biodegradabile colectate separat, prin compostare si/sau digestie anaeroba pentru producerea de biogas. Totodata,…

Citește mai departe
Utilizarea Energiei Geotermale in Agricultura – potential semnificativ de dezvoltare prin reducerea majora a costurilor energetice

Utilizarea Energiei Geotermale in Agricultura – potential semnificativ de dezvoltare prin reducerea majora a costurilor energetice

In Europa au fost implementate cu succes o serie de centrale electrice geotermale, cat si aplicatii in cascada pe baza energiei termice adiacente, precum incalzirea serelor, uscarea produselor agricole (cereale, fructe si legume), irigatii cu apa calda, piscicultura, etc. SIFEE NEW ENERGY SRL este o companie romaneasca de inginerie, cu capital integral privat, care este…

Citește mai departe
Noua politică UE pentru biocarburanți anulează emisii de 320 de milioane de tone de CO2

Noua politica UE pentru biocarburanti anuleaza emisii de 320 de milioane de tone de CO2

Parlamentul European a votatpentru oprirea sustinerii neconditionate a biocarburantilor din culturile terestre (culturi de plante sau arbori folosite pentru obtinerea de biocombustibili), ca alternativa pentru reducerea emisiilor din transport. Astfel, doar 7% din biocarburantii utilizati in Uniunea Europeana vor proveni din culturi terestre. Votul a marcat sfarsitul reformeiacestor politici daunatoare si va determina o apreciere…

Citește mai departe

    Ecotichet de 6.500 de euro pentru romanii care isi cumpara masina electrica

    Persoanele fizice vor putea beneficia de un ecotichet in valoare de 6.500 de euro pentru cumpararea unei masini electrice sau a unui autovehicul cu grad de poluare zero, momentan proiectul fiind pe circuitul de avizare, a declarat luni, intr-o conferinta de presa la sediul Ministerului Mediului, Adrian Gearap, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM). „Ne…

    Citește mai departe

    Incinerarea deseurilor municipale – o tehnologie esuata!

    Daca in timpul celui de-al doilea razboi mondial nazistii foloseau incineratoarele pentru a pierde urma unei „probleme”, azi incineratoarele sunt folosite pentru a sterge urmele si pentru a camufla dovezile industriilor murdare si nesustenabile si lipsa de performanta in administrarea cantitativa a deseurilor de catre generatori si administratiile publice locale, volumele de deseuri generate fiind distruse fizic si, deci, imposibil de monitorizat si verificat.

    Citește mai departe

    Ziua Internationala a Pamantului: SUA anunta masuri contra schimbarilor climatice

    Presedintele SUA, Barack Obama, care are in programul din aceasta saptamana mai multe actiuni menite sa sublinieze ‘efectele reale’ ale schimbarilor climatice si eforturile sale de combaterea a acestui fenomen, va vizita miercuri, cu ocazia Zilei Internationale a Pamantului, un parc natural din statul Florida, scrie EFE. Parcul Everglades este ‘unul dintre cele mai speciale…

    Citește mai departe

    Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au primit certificari ecologice in patru tari

    Samsung Electronics Co., Ltd. a anuntat ca smartphone-urile Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au primit certificari ecologice din partea a patru piete importante: Statele Unite, Marea Britanie, Rusia si Brazilia. Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au fost recunoscute nu doar pentru performanta tehnologica de ultima ora, ci si pentru grija fata de mediu….

    Citește mai departe

    Voluntar pentru natura

    Ne plangem ca aerul pe care il respiram este din ce in ce mai poluat, iar padurile noastre dispar vazand cu ochii, dar nu luam nici o masura pentru a schimba aceasta situatie. Cei care doresc ca si generatiile viitoare sa se bucure de plimbari prin natura se pot inscrie ca si voluntari in proiectul…

    Citește mai departe

    Agentia Internationala pentru Energie: Emisiile de CO2, in stagnare

    Emisiile de bioxid de carbon provenind din sectorul energetic au stagnat anul trecut la nivel global, desi economia mondiala a fost in crestere, a anuntat vineri Agentia Internationala pentru Energie (AIE), apreciind ca acest lucru constituie o ‘surpriza placuta’, noteaza AGERPRES. Potrivit datelor provizorii ale agentiei, ‘emisiile de bioxid de carbon din intreaga lume au…

    Citește mai departe

      Administratia Fondului pentru Mediu: Mai putin de o treime din beneficiarii Rabla isi si cumpara masini noi

      Mai putin de o treime dintre cei care obtin prima de casare in programul Rabla o si folosesc pentru a cumpara o masina noua, iar spre masinile mai putin poluante se indreapta mai degraba cetatenii decat institutiile si companiile, potrivit datelor furnizate de Administratia Fondului pentru Mediu. Potrivit datelor transmise de Administratia Fondului pentru Mediu…

      Citește mai departe

      2014, cel mai fierbinte an din istoria moderna: „Ca si cum ar exploda 400.000 de bombe nucleare pe zi”.

      Analize separate ale cercetatorilor americani, inclusiv una facuta de NASA, au indicat ca 2014 a fost cel mai cald an din 1880 incoace – o dovada ca schimbarea climei nu e doar o teorie Ar putea fi cea mai clara dovada a incalzirii globale prezentata pana acum. Masuratorile realizate de NASA si NOAA (Administratia Nationala…

      Citește mai departe
      Liber la poluare. 5 euro pentru a emite o tonă de dioxid de carbon

      Ce este dioxidul de carbon CO2

      Dioxidul de carbon (CO2) este un compus, de obicei sub forma de gaz care este mai dens decat aerul. Dioxidul de carbon este format dintr/un atom de carbon si doi atomi de oxigen. Este un gaz incolor. Valoarea dioxidului de carbon din aer a crescut alarmant in ultimii ani, ceea ce conduce la incalzirea globala….

      Citește mai departe
      Un satelit NASA a realizat prima harta care prezinta in detaliu concentratia de CO2 din atmosfera Terrei

      Un satelit NASA a realizat prima harta care prezinta in detaliu concentratia de CO2 din atmosfera Terrei

      Satelitul Orbiting Carbon Observatory (OCO-2), lansat de NASA in acest an, a realizat prima harta care prezinta cu mare precizie cantitatile de dioxid de carbon din atmosfera Terrei, un gaz care genereaza un efect de sera puternic, informeaza BBC. Satelitul a fost lansat de NASA in luna iulie, cu scopul de a identifica principalele zone…

      Citește mai departe
      Grăsimea este eliminată din corp, în mare parte, prin plămâni

      Grasimea este eliminata din corp, in mare parte, prin plamani, sub forma de CO2

      Analizand biochimia grasimii, cerecetatorii de la Universitatea New South Wales din Austraili a descoperit ca 84% din atomii ei sunt eliminati sub forma de CO2 si ca restul de 16% se pierde sub forma lichida, informeaza BBC. Organismul utilizeaza grasimea atunci cand are nevoie de energie. In procesul de „ardere“, sunt rupte legaturile chimice dintre…

      Citește mai departe
      Mazda dezvolta componente din bioplastic. Luciu puternic, fara vopsire

        Mazda dezvolta componente din bioplastic. Luciu puternic, fara vopsire

        Mazda a dezvoltat un plastic bazat pe componente bio, potrivit pentru fabricarea componentelor exterioare ale automobilelor, a anuntat producatorul auto japonez. Noul bioplastic va ajuta Mazda sa reduca impactul asupra mediului si este obtinut din materiale derivate din plante, scrie 0-100.hotnews.ro. Bioplasticul limiteaza utilizarea petrolului si, totodata, reduce emisiile de CO2. Acesta poate fi colorat…

        Citește mai departe
        Negocierile pentru Climat: Seful IPCC, acuzat de hartuire sexuala intr-un moment cheie al negocierilor

        Romania, pe locul 25 in topul actiunii impotriva schimbarilor climatice

        Romania a coborat noua pozitii in topul actiunii impotriva schimbarilor climatice, ajungand pe locul 25 din 61 de pozitii cuprinse in Indexul de Performanta in Schimbari Climatice 2015 (CCPI 2015), lansat luni de Germanwatch si Reteaua Europeana de Actiune pentru Clima (CAN Europe) in cadrul Conferintei ONU privind Schimbarile Climatice de la Lima (Peru). Potrivit…

        Citește mai departe