Ecotichet de 6.500 de euro pentru romanii care isi cumpara masina electrica

  Ecotichet de 6.500 de euro pentru romanii care isi cumpara masina electrica
  Ecotichet de 6.500 de euro pentru romanii care isi cumpara masina electrica

  Persoanele fizice vor putea beneficia de un ecotichet in valoare de 6.500 de euro pentru cumpararea unei masini electrice sau a unui autovehicul cu grad de poluare zero, momentan proiectul fiind pe circuitul de avizare, a declarat luni, intr-o conferinta de presa la sediul Ministerului Mediului, Adrian Gearap, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

  „Ne dorim ca in perioada urmatoare sa acordam un ecotichet in valoare de 6.500 de euro pentru cei care vor sa cumpere o masina electrica sau cu un grad de emisii de CO2 zero. Ecotichetul este valabil si in Programul Rabla, iar momentan proiectul este in avizare externa. Bugetul acopera 100 de ecotichete”, a explicat Gearap.
  Pe de alta parte, reprezentantii Ministerului Mediului spun ca Romania va investi in urmatorii doi ani intr-o retea de prize pentru incarcarea acestor autoturisme.
  Numarul masinilor ecologice vandute in Romania, in primul trimestru al anului 2015, a ajuns la 59 de unitati (dintre care o masina electrica, iar restul hibride), ceea ce reprezinta echivalentul a 0,3% din totalul vanzarilor de autovehicule noi inregistrate in aceeasi perioada, arata statistica Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, publicata in aprilie.
  In intervalul ianuarie-martie 2015, numarul de autovehicule ecologice vandute in Romania a crescut cu 15,68% fata de aceeasi perioada din anul anterior, cand se consemnasera 51 de unitati comercializate.
  In ceea ce priveste achizitia de autovehicule prietenoase cu mediul inconjurator, Romania continua sa se claseze pe ultimele locuri in ierarhia europeana in care Norvegia, Franta, Olanda, Marea Britanie si Germania detin suprematia.
  Persoanele fizice care vor sa achizitioneze o masina noua pot aplica, incepand de luni, in cadrul Programului Rabla, bugetul alocat in acest sens de autoritati fiind de 162,5 milioane de lei.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *