Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au primit certificari ecologice in patru tari

Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au primit certificari ecologice in patru tari
Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au primit certificari ecologice in patru tari

Samsung Electronics Co., Ltd. a anuntat ca smartphone-urile Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au primit certificari ecologice din partea a patru piete importante: Statele Unite, Marea Britanie, Rusia si Brazilia. Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au fost recunoscute nu doar pentru performanta tehnologica de ultima ora, ci si pentru grija fata de mediu.

Cele doua smartphone-uri emblematice au primit „Sustainability Product Certification” (SPC) – (Certificarea pentru un Produs Sustenabil) din partea organizatiei americane de testare si certificare a sigurantei, Underwriters Laboratories (UL). In Marea Britanie, organizatia de renume mondial Carbon Trust le-a acordat celor doua smarphone-uri certificarea „CO2 Measured Label”.

„Galaxy S6 si Galaxy S6 edge ofera performanta superioara, un design excelent si ilustreaza cel mai bine angajamentul luat de Samsung fata de mediu”, a declarat Mircea Stoicescu, Head of Product management IM in cadrul Samsung Electronics Romania, adaugand ca „Samsung va continua sa depuna eforturi pentru a dezvolta produse care sa respecte mediul inconjurator si, de asemenea, planuieste sa extinda gama de produse recunoscute ca fiind eco”.

Samsung a obtinut din partea UL certificarea de platina, cea mai importanta distinctie acordata, pentru indeplinirea unei serii de criterii stricte, precum lipsa utilizarii materialelor toxice, eficienta energetica, standardul ridicat de reciclare pentru produs si ambalaj, si, totodata, pentru practicile de responsabilitate sociala.

Galaxy S6 si S6 edge au primit, de asemenea, certificarea „Vitality Leaf” din partea Uniunii Ecologice, cea mai mare organizatie de certificari de mediu din Rusia, si premiul „COLIBRI”, certificarea braziliana pentru calitatea mediului, din partea Asociatiei Braziliene a Standardelor Tehnice.

Ambalajele celor doua smartphone-uri sunt realizate 100% din hartie reciclata si indeliplinesc criteriile pentru materiale toxice. In plus, inca din etapa de inceput a dezvoltarii produsului, Samsung a luat in considerare impactul asupra mediului. De exemplu, 20% din plasticul folosit pentru incarcator este reciclat, iar cerneala de soia este folosita pentru a imprima literele de pe ambalaje si manualele cu instructiuni de utilizare, in locul solventilor de petrol.

De asemenea, Samsung se preocupa continuu sa creeze un sistem eco-friendly, utilizand tehnologie avansata pentru eficienta energetica, precum incarcarea rapida a bateriei si modul Ultra Power Saving.

In anul 2004, Samsung a pus bazele unui proces de design eco ce necesita validarea standardelor de respectare a mediului in stadiul de dezvoltare a produsului. Fiecare produs dezvoltat de Samsung trebuie sa fie validat si pentru a putea primi certificarea eco.

Drept urmare, incepand cu luna martie a acestui an, 3.131 de produse Samsung au obtinut diferite certificari de mediu din partea organizatiilor de specialitate in 14 tari, Samsung devenind astfel cel mai mare producator eco-friendly din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *