Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au primit certificari ecologice in patru tari

Samsung Electronics Co., Ltd. a anuntat ca smartphone-urile Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au primit certificari ecologice din partea a patru piete importante: Statele Unite, Marea Britanie, Rusia si Brazilia. Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au fost recunoscute nu doar pentru performanta tehnologica de ultima ora, ci si pentru grija fata de mediu….

Citește mai departe
Produse ecologice

Niciun mare retailer nu vinde fructe si legume ecologice romanesti

Niciunul dintre retailerii importanti din Romania nu comercializeaza fructe si legume autohtone ecologice, iar pe rafturile supermarketurilor si hipermarketurilor se gaseste un singur brand de lapte ecologic, astfel ca sustinerea acestor produse ramane la nivel declarativ, potrivit WWF. World Wide Fund for Nature (WWF) a publicat a treia editie a studiului Retailer Scorecard, care analizeaza…

Citește mai departe
Haide?i s? ajut?m natura colectând selectiv!

Haideti sa ajutam natura colectand selectiv!

Asistam in mod vizibil la o serie de transformari ale naturii, observand efectele incalzirii globale a mediului, acestea cumulate ducandu-ne din pacate intr-o directie gresita. Daca toti am reusi sa gasim modelele si  atitudinile  de comportament corespunzatoare, cred ca am reusi sa identificam adevarata solutie. Fiindca constientizeaza importanta reciclarii, elevii Scolii Gimnaziale “Mircea Voda” Calarasi…

Citește mai departe

Masuri impotriva pungilor de plastic poluante

Statele membre vor fi obligate sa reduca utilizarea pungilor de plastic obitnuite, care sunt cele mai poluante, cu cel putin 80% pana in 2019, conform propunerilor legislative adoptate de Parlament miercuri. Deputatii recomanda utilizarea taxelor, a restrictiilor pe piata sau masurile de interzicere. Deseurile din pungi de plastic reprezinta o mare problema de mediu, intrucat…

Citește mai departe

Pentru un Craciun verde!

Hartia de cadouri, plastifierea felicitarilor si ambalajele de Craciun contribuie mult mai mult decat am fi crezut la impactul negativ asupra mediului. Intoarceti-va la practici care ne-ar putea ajuta sa ne protejam planeta. Este suficienta o privire la finalul sarbatorilor pentru a remarca ca, de Craciun, consumul nostru de ambalaje creste vertiginos. Nu dipunem de…

Citește mai departe

Ministerul Economiei, cel mai „verde” la capitolul hartie; MAI, MAE, MMFPS si MS, codase

Ministerul Economiei recicleaza si foloseste hartie reciclata, altele recicleaza, dar nu achizitioneaza hartie reciclata, iar ministerele Sanatatii, Muncii, Internelor si Externelor nu fac nici una, nici alta, potrivit unui studiu realizat de mai multe organizatii neguvernamentale. Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Asociatia „Salvati Dunarea si Delta” si Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) au initiat…

Citește mai departe

Ministerelor nu le place hartia reciclata

Un numar de noua ministere din 11 analizate nu au cumparat, in decursul anului 2011, hartie reciclata pentru activitatile birotice, in timp ce sase din acelasi esantion au declarat ca nu trimit hartia utilizata catre reciclare, se arata in Raportul „Achizitii verzi pentru dezvoltare durabila”, prezentat, vineri, intr-o conferinta de specialitate, de catre Centrul de…

Citește mai departe

Casa din canepa

Hemcrete, un amestec din canepa industriala, var si apa, o echipa de 40 de voluntari, constructori si designeri au construit casa din canepa in Ashville, Carolina de Nord, prima de acest fel din SUA. Compania de constructie si proiectare ecologica Push Design a castigat sustinerea membrilor comunitatii si a oficialitatilor locale si acum planuieste sa…

Citește mai departe

Performante de mediu slabe ale supermarketurilor din Bulgaria si Romania

Supermarketurile din Bulgaria si Romania nu se ridica la nivelul asteptarilor in ceea ce priveste politica de mediu, reiese din primul studiu privind sustenabilitatea verde, se arata intr-un comunicat de presa remis Agerpres de catre filiala bulgara a organizatiei WWF. Studiul urmareste performanta a cate 10 retaileri din fiecare tara prin prisma a sase domenii-cheie:…

Citește mai departe

Tipuri de izolanti ecologici

Nouazeci la suta dintre izolantii folositi in constructii sunt alcatuiti din vata minerala, vata de sticla sau plastic alveolar (polistiren, poliuretan), iar performantele lor termice sau acustice sunt ridicate. Totusi, interesul pentru izolantii ecologici este in crestere in unele tari, acestia fiind alcatuiti din materiale naturale, reciclabile sau biodegradabile. Articolul de mai jos isi propune…

Citește mai departe

RecicLeu – proiect ecologic initiat de studenti

Vineri 4 mai, la sediul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a avut loc evenimentul de demarare a unei campanii de reciclare de hartie, organizata de un grup de studente de la masteratul francofon Médias, développement société. Cu ocazia Targului Educatiei organizat de Universitatea Bucuresti, studentele masterande, coordonate de catre conf. univ. dr. Mirela Lazar,…

Citește mai departe

Primaria Verde

In conformitate cu Planul local de actiune pentru energie durabila, din acest an se va implementa conceptul “Primaria Verde”. Prin acest cod se doreste adoptarea de catre functionarii publici din primarie a unui comportament eco-responsabil prin care se poate reduce consumul si se poate evita risipa de apa, materiale si energie. Prin cod se propune,…

Citește mai departe

Locuitorii judetului Olt sunt dispusi sa colecteze selectiv carton, plastic si celelalte deseuri

In ultimii ani au aparut in numeroase locatii din judetul Olt centre de colectare, reciclare sau valorificare a deseurilor. Chiar daca numarul celor care apeleaza la serviciile acestor firme a crescut simtitor de la un an la altul, cea mai mare parte a oltenilor continua sa arunce resturile la gramada, negandindu-se la beneficiile reciclarii. Reciclarea…

Citește mai departe

Peste 2,5 tone de hartie reciclate prin MAREA COLECTARE de la Avrig

Joia trecuta, la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazar” din Avrig, s-a desfasurat MAREA COLECTARE. Pentru aproximativ 10 ore, „echipa verde”, formata din elevii ai institutiei de invatamant avrigene, coordonati de profesoarele Camelia Han si Mariana Marciu, a „pus stapanire” pe un colt al curtii scolii, unde a amenajat punctul de colectare, astfel incat, orice persoana interesata,…

Citește mai departe
Fii Eco ?i de m?r?i?or!

Primavara soseste cu un „Martisor ecologic”

Mare Nostrum sarbatoreste si anul acesta venirea primaverii, prin intermediul evenimentului „Martisorul ecologic”, eveniment aflat deja la cea de-a VII-a editie. Acesta va avea loc in data de 26 februarie 2011, in incinta Tomis Mall Constanta, intre orele 13:00 si 18:30, unde elevi ai scolilor constantene vor expune martisoare realizate manual din materiale ecologice. Tema…

Citește mai departe

Atelier de hirtie reciclata, in premiera, la Carturesti

Cei interesati sa participe trebuie doar sa trimita un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul „Inscriere atelier hirtie reciclata”. Asociatia Mai Bine organizeaza in premiera, simbata, 11 decembrie, un atelier de hirtie reciclata, in cadrul celei de-a IV-a editii a proiectului „Ia’si recicleaza”. Cei interesati sa participe nu trebuie decit sa trimita un e-mail la…

Citește mai departe

miniPRIX recicleaza!

Fata de alte metode ecologice, reciclarea este cea care presupune cel mai mic efort. Deseurile menajere trebuie sortate inainte de a le arunca in containere separate pe tipul de deseu acceptat (plastic, sticla, hartie etc). miniPRIX  a reciclat in luna septembrie aproximativ 10 tone de carton si hartie si 650kg de plastic. De ce e…

Citește mai departe

Colectarea selectiva, primul pas in favoarea mediului

SAPTAMANA MEDIULUI. Dintre multele lucruri pe care le putem face pentru mediul inconjurator, cel mai simplu este sa colectam selectiv deseurile de ambalaje din casa. Acest lucru presupune separarea gunoiului menajer si colectarea, in saci diferiti, a plasticului si aluminiului, hartiei si sticlei. Apoi, deseurile acestea sunt duse la containerele speciale pentru reciclare. DE CE…

Citește mai departe

Prima casa construita din hartie

Atelierul de Carte de la Muzeul Taranului Roman impreuna cu asociatia MaiMultVerde construiesc prima casa din hartie, in perioada 21 aprilie – 25 august. Proiectul propune un program de educare, informare si aplicare practica cu privire la deseurile de hartie si se bucura de sprijinul Ambasadei Frantei la Bucuresti, potrivit Mediafax. Plecand de la reciclarea…

Citește mai departe

De ce trebuie sa reciclam?

Plasticul, hartia si sticla trebuie colectate separat, in containere de culori diferite, si, ulterior, reciclate pentru a economisi energie si resurse naturale. Sticla – Cioburile de sticla constituie un material de inlocuire a materiilor prime. Cioburile produse de fabricile de sticla se folosesc integral in fabricatie, in industria sticlariei. Sticla are nevoie de 1.000.000 de…

Citește mai departe

Cum sa avem un Craciun eco

Sarbatorile de Craciun sunt un adevarat cosmar pentru ecologisti: se folosesc o gramada de ambalaje, se cumpara in exces si nu se tine aproape niciodata cont de mediul inconjurator. Asa ca noi venim in ajutor si va oferim cateva sugestii pentru a avea un Craciun cat mai „verde”. 1. Cumparati cadouri prietenoase cu mediul In…

Citește mai departe

Eco-Rom Ambalaje, lider national in materie de preluare a obligatiilor legale de colectare si valorificare de deseuri de ambalaj

Eco-Rom Ambalaje este o organizatie infiintata la sfarsitul anului 2003 de mai multe companii din industria bunurilor de larg consum, care are ca obiect de activitate preluarea de la producatori a obligatiilor legale de colectare si valorificare a deseurilor de ambalaj. Infiintarea Eco-Rom Ambalaje a reprezentat raspunsul producatorilor la modificarile legislative generate de aderarea Romaniei…

Citește mai departe