Fii Eco ?i de m?r?i?or!
Fii Eco și de mărţişor!
Primavara soseste cu un "Martisor ecologic"

Mare Nostrum sarbatoreste si anul acesta venirea primaverii, prin intermediul evenimentului “Martisorul ecologic”, eveniment aflat deja la cea de-a VII-a editie. Acesta va avea loc in data de 26 februarie 2011, in incinta Tomis Mall Constanta, intre orele 13:00 si 18:30, unde elevi ai scolilor constantene vor expune martisoare realizate manual din materiale ecologice.

Tema expozitiei de anul acesta o reprezinta vietuitoarele din Marea Neagra, confectionate din materiale naturale / reciclabile / biodegradabile. Acestea pot reprezenta o alternativa eco a martisorului traditional, dar si un exemplu de comportament responsabil fata de mediu, oferit de elevii constanteni. In plus, obiectele expuse vor putea fi achizitionate de catre toti cei prezenti la eveniment.

“Am ajuns la a saptea editie a “Martisorului ecologic”, un eveniment devenit deja traditie pentru ONG Mare Nostrum. La fel ca si in ceilalti ani, evenimentul urmareste sa puna in valoare talentul si originalitatea elevilor in ceea ce priveste realizarea martisoarelor ecologice. Dorim ca, prin intermediul acestei actiuni, sa incurajam investitiile in viitorul ecologic al institutiilor de invatamant. Astfel incat, banii stransi in urma evenimentului vor fi utilizati de reprezentantii scolilor participante, pentru achizitionarea unor materiale ecologice, precum becuri ecologice, hartie reciclata sau cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor, la nivelul institutiilor pe care le reprezinta”,  a declarat Andreea Ionascu, coordonator de eveniment.

Evenimentul are ca scop principal implicarea tinerilor, prin intermediul institutiilor de invatamant, in realizarea de martisoare ecologice pentru cresterea responsabilitatii fata de mediu. De asemenea, acesta vizeaza si constientizarea cetatenilor asupra problemelor cu care se confrunta, in prezent, Marea Neagra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here