Fashion for Trees: evenimentul care a imbinat moda si ecologia

  0
  384
  Fashion for Trees: evenimentul care a imbinat moda si ecologia
  Fashion for Trees: evenimentul care a imbinat moda si ecologia

  Joi, 11 octombrie, Asociatia MaiMultVerde a organizat primul eveniment din Romania care a imbinat moda si ecologia, Fashion for Trees, in scopul strangerii de fonduri pentru viitoarele actiuni de impadurire ale organizatiei. Acest eveniment da startul campaniei prin care Asociatia MaiMultVerde isi propune sa planteze 20.000 de puieti in zone care au nevoie urgenta de impaduriri.

  Prima editie a evenimentului Fashion for Trees i-a adus la un loc pe unii dintre cei mai importanti designeri si stilisti romani, personalitati publice, precum si sustinatori si voluntari ai organizatiei la Fratelli Social Club. Adelina Ivan, Andra Clitan, Claudia Castrase, Cristian Samfira, Kinga Varga, Mirela Diaconu, Murmur (Andreea Badala), Rhea Costa, Wilhelmina Arz si Trends by Adina Buzatu au realizat cea mai “verde” prezentare de moda cu sprijinul lui Laurent Tourette, Art In Make Up, MRA Models, Mihaela Glavan si Mirela Vescan, make up artist oficial Rimmel London. Surpriza serii a fost oferita de catre designerul Claudia Castrase – o rochie de hartie reciclata care a incheiat prezentarea de moda in aplauzele spectatorilor.

  Invitatii la eveniment au sustinut viitoarele actiuni de plantare ale Asociatiei MaiMultverde prin achizitionarea unor bilete la tombola cu premii si licitarea tinutelor prezentate in cadrul defilarii de moda, precum si a celor trei rochii purtate de Jojo la emisiunea ”Dansez pentru tine” (Pro TV) care au fost donate special pentru aceste eveniment de Rexona. Astfel, nu doar natura a avut de castigat, ci si participantii la Fashion for Trees. Gazda evenimentului a fost Raluca Lazarut (Kanal D), care s-a implicat activ in proiectele Asociatiei MaiMultVerde in ultimii trei ani. Chiar daca nu a putut fi prezenta efectiv la eveniment, designerul vedetelor de la Hollywood, Maria Lucia Hohan, a sustinut initiativa MaiMultVerde prin vestimentatia pe care i-a asigurat-o Ralucai Lazarut, dar si prin donarea unei tinute la marea tombola care s-a desfasurat la eveniment.

  Amalia Enache (Pro TV), Dan Cruceru (Acasa TV), Zoli Toth, Rucsandra Hurezeanu, Gianina Corondan, Sonia Argint Ionescu, Balazs Barabas de la Digi 24, actorii George Pistereanu, Ana Popescu, si Pavel Ulici, Stefan Stan, Giulia Anghelescu, Aylin Cadir, Giulia Nahmany, designerul Iris Serban, prezentatoarele Observatorului de la Antena 1: Mihaela Calin, Alexandra Badoi, Anamaria Stancu, Ani Plumb, Anamaria Ionita, Andreea Joita si Anca Rusu, Sabina Iosub (Antena 3), Veronica Schmidt, Stefan Lungu, Vladimir Draghia si Marian Vasilescu au acceptat invitatia la eveniment si au admirat tinutele prezentate, angajandu-se in sustinerea proiectelor MaiMultVerde si pe viitor.

  Evenimentul Fashion for Trees a reunit oameni diferiti, dar cu interese comune, persoane carora le pasa de aspectul personal si al semenilor, cat si de aspectul naturii in general. Pe fundalul acordurilor de jazz ale trupei The Lucky Charms, invitatii au putut dezbate noutatile ecologice aflate de la membrii Asociatiei MaiMultVerde, pentru ca apoi atmosfera sa devina una incendiara odata cu inceperea prezentarii de moda. Tinutele prezentate de designerii participanti, interconectate de mesajul ecologic transmis, au incantat audienta, trasand in acelasi timp noile tendinte in moda. Punctul culminant, aparitia rochiei din hartie reciclata, creatie a Claudiei Castrase, apreciata de toti cei prezenti, s-a constituit intr-o declaratie eco ce demonstreaza cat de mult se poate face din putin, daca adaugi multa pasiune. Invitatii au inteles mesajul transmis si au achizitionat bilete la tombola, promitand sa se alature tuturor initiativelor Asociatiei MaiMultVerde.

  Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Antalis, furnizor de hartie reciclata, ceilalti parteneri ai evenimentului fiind Fratelli, Finlandia, La Vita E Velo, Coty prin brandurile Rimmel London, Beyonce Fragrances si Beckham Fragrances, Coca-Cola HBC Romania, Peroni, Grass Farm, Matrix Biolage, Grey, Dove, Rexona, Nemira, Malvensky Charms si Sky Wellness care au oferit premii importante pentru tombola. Partenerii media ai evenimentului au fost: Marie Claire, Cosmopolitan, Beau Monde, Story, andreearaicu.ro, fpeople.ro, 121.ro, agentiadepresamodena, avocatnet.ro, ecomagazin.ro, inparc.ro, responsabilitatesocial.ro, romaniapozitiva.ro si ziare.com.

  Fondurile adunate in cadrul campaniei derulate de Asociatia MaiMultVerde vor fi folosite pentru plantarile din primavara anului 2013. Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta vor fi alese zone care au nevoie urgenta de impaduriri: zone afectate de desertificari, alunecari de teren, viscol si inzapeziri. Campania de strangere de fonduri continua pe www.maimultverde.ro/fashionfortrees unde cei care doresc sa sustina actiunile de plantare organizate de MaiMultVerde pot face o donatie si castiga premii importante prin tragere la sorti pana la finalul anului.

  Pana acum, in numai cinci ani de activitate (2008 – 2011), Asociatia MaiMultVerde a plantat peste 600.000 de puieti cu ajutorul a 15.000 de voluntari. Ulterior actiunilor de plantare, pe o perioada de 4-5 ani, organizatia urmareste evolutia puietilor plantati si intervine cu lucrari de intretinere si completare, astfel incat la finalul acestei perioade, in acea zona sa existe o padure capabila sa se dezvolte singura.

  Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii patru ani de functionare, 2008 – 2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii patru ani a depasit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.