Prima casa construita din hartie

0
907

Atelierul de Carte de la Muzeul Taranului Roman impreuna cu asociatia MaiMultVerde construiesc prima casa din hartie, in perioada 21 aprilie – 25 august.casa-de-hartie

Proiectul propune un program de educare, informare si aplicare practica cu privire la deseurile de hartie si se bucura de sprijinul Ambasadei Frantei la Bucuresti, potrivit Mediafax.

Plecand de la reciclarea hartiei, trecand prin tainele obtinerii materiei prime, dupa retete traditionale, se va realiza prima casa de dimensiuni reduse, din hartie turnata manual. Pentru inedita constructie se va folosi o tona de deseuri de hartie reciclata manual, iar turnarea grinzilor, caramizilor si acoperisului se va face mecanic, prin presare stratificata, tehnica folosita pentru cresterea rezistentei materialelor. Toate aceste elemente vor fi lipite la final cu ajutorul pastei de hartie, folosita ca mortar.

Dupa uscare, mortarul impreuna cu materialele stratificare vor forma o masa compacta, complet integrata. Cei care doresc se pot implica direct in constructia casutei de la Muzeul Taranului Roman, prin reciclarea de hartie, iar in paralel se vor organiza work-shopuri unde tinerii au posibilitatea sa invete cum sa reutilizeze deseurile.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.