Colecteaza usor deseurile folosind Harta Reciclarii

Colecteaza usor deseurile folosind Harta Reciclarii
Colecteaza usor deseurile folosind Harta Reciclarii

Vrei sa colectezi selectiv deseurile de acasa, de la birou, dar nu stii unde le poti lasa? Vrei sa stii ce tipuri de deseuri se pot recicla? Esti curios sa afli cu cat se diminueaza cantitatea de dioxid de carbon emisa in atmosfera daca reciclezi?

Poti gasi informatiile de care ai nevoie pe www.hartareciclarii.ro, un proiect dezvoltat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila.

 Harta Reciclarii este un instrument online, care te ajuta sa identifici cel mai apropiat punct de colectare selectiva pentru diferite tipuri de deseuri (hartie, carton, electronice, becuri, plastic, metale feroase si neferoase, telefoane, baterii, ulei etc.). Harta cuprinde atat punctele stradale, magazinele prevazute cu recipiente de colectare selectiva, cat si depozitele de colectare care ofera bani pentru reciclabile. Momentan, sunt disponibile informatii pentru municipiile Bucuresti, Ploiesti, Brasov si Calarasi.

Pe www.hartareciclarii.ro se mai regasesc informatii utile privind tipurile de deseuri care se pot recicla, statistici care te ajuta sa intelegi de ce este nevoie sa colectezi selectiv si Calculatorul de carbon, aplicatie care permite calcularea cantitatii de dioxid de carbon care nu va mai fi emisa in atmosfera datorita reciclarii unei anumite cantitati de hartie, aluminiu sau PET.

Stiai, de exemplu, ca:

• 100 de kilograme de hartie reciclata echivaleaza cu oprirea emisiei in atmosfera a unei cantitati de aproape 270 kg de dioxid de carbon?

• Bateriile contin metale periculoase precum: mercur, plumb, cadmiu, nichel, litiu. Aruncate necorespunzator si odata ajunse in natura, aceste metale polueaza puternic mediul.

• Numarul de pungi de plastic folosit anual in Romania este de 5 miliarde. Doar 1% din pungile de plastic generate la nivel mondial se recicleaza.

Pentru a ramane la curent cu informatii privind reciclarea, sfaturi pentru protejarea naturii, vesti despre orasele care vor mai aparea pe Harta, poti da un like si paginii www.facebook.com/HartaReciclarii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente