PMB: Ziua Mondiala a Mediului marcata in 14 unitati de invatamant din Capitala

Activit??i de educa?ie ecologic? în ?coli din jude?ele Gorj ?i Vâlcea
PMB: Ziua Mondiala a Mediului marcata in 14 unitati de invatamant din Capitala
PMB: Ziua Mondiala a Mediului marcata in 14 unitati de invatamant din Capitala

Ziua Mondiala a Mediului va fi marcata in 14 unitati de invatamant din Bucuresti, in perioada 3 – 7 iunie, printr-o serie de actiuni educative precum lectii interactive, concursuri pe echipe, ateliere creative, jocuri de rol.

Potrivit unui comunicat al PMB remis luni AGERPRES, tema de anul acesta „Gandeste, Mananca, Salveaza!” are ca scop principal combaterea risipei de alimente, justificata de faptul ca peste un miliard de tone de alimente se arunca anual.

Aceasta va fi dezbatuta cu elevii de liceu si de scoala generala. Copiii mai mici, din gradinite si clasele I, vor participa la ateliere creative de hartie reciclata manual si de origami, sustinute in parteneriat cu asociatia alt.F.E.L

Ziua Mondiala a Mediului, celebrata in fiecare an pe data de 5 iunie, este una dintre principalele actiuni prin care Organizatia Natiunilor Unite promoveaza, pe plan mondial, constientizarea asupra importantei implicarii omului in protectia mediului si doreste imbunatatirea metodelor de a actiona in favoarea acestuia.

”Totodata, este un prilej binevenit pentru a sublinia faptul ca tot ceea ce ne inconjoara este responsabilitatea noastra, a tuturor”, se arata in comunicatul PMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *