Recicleta te ajuta sa te imprietenesti cu mediul!

0
711
Recicleta te ajut? s? te împrietene?ti cu mediul!
Recicleta te ajută să te împrietenești cu mediul!
Recicleta te ajuta sa te imprietenesti cu mediul!
Recicleta te ajuta sa te imprietenesti cu mediul!

Hartia este cel mai comun deseu si se elibereaza din toate domeniile de activitate, dar mai ales in birourile companiilor. Ne trece prin mana zilnic, incat de multe ori nici nu ne dam seama cat de usor o folosim. O aruncam in cosul de gunoi menajer, din neinformare, inconstienta, chiar si din nepasare, fara sa ne dam seama ca ea nu-si are locul acolo.

Hartia poate fi salvata prin refolosire sau reciclare. O tona de hartie reciclata salveaza de la taiere 15 arbori maturi. Iar procesul de reciclare a hartiei genereaza cu 70% mai putina poluare decat producerea hartiei din materie prima. Hartia este biodegradabila, insa in timp ce putrezeste in gropile de gunoi, se produce metan, un gaz cu efect de sera foarte puternic. Reciclarea hartiei ajuta la reducerea emisiilor de CO2 si metan si ajuta la diminuarea incalzirii globale. E timpul sa incepi sa salvezi hartia si sa te faci prieten cu mediul!

Daca te preocupa cum sa ai o atitudine prietenoasa fata de mediu si ai biroul in zona de nord a Bucurestiului,ViitorPlus te poate ajuta sa reciclezi: colecteaza pentru reciclare hartia din biroul tau, acele cantitati mici care nu sunt atragatoare pentru firmele de colectare (sub 150 kg). Transportul hartiei se face printr-o metoda nepoluanta, cargo-tricicletele, astfel incat Recicleta este un proiect neutru in carbon.

Pentru ca este un program initiat si dezvoltat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, Recicleta are atat o componenta de mediu cat si una sociala. Cargo-tricicletele de transportare a hartiei sunt conduse de persoane aflate in dificultate, recrutate dintre beneficiarii programului de consiliere si sprijin pentru copii si parinti desfasurat de SOS Satele Copiilor (tineri parinti in dificultate care au nevoie de un loc de munca). De la demararea proiectului pana in prezent, programul Recicleta a creat locuri de munca pentru 8 persoane defavorizate. In Recicleta li se ofera un nou start, alte oportunitati, iar parcursul lor social si psihologic este monitorizat de personalul SOS. Sustinand Recicleta, sprijini si aceste persoane, carora li se ofera un loc de munca stabil si posibilitatea de integrare sociala.

 

Si inca nu ai auzit vestea cea mai buna! In lunile iunie sau iulie 2014, poti sa testezi gratuit serviciile oferite de Recicleta pentru ca prima colectare este gratuita. Vei primi din partea ViitorPlus si un cadou surpriza de bun-venit in programul de reciclare a hartiei, dovada a dorintei de colaborare pentru protejarea mediului si sustinerea persoanelor aflate in dificultate.

Ce castiga o companie mica de pe urma acestei colaborari?

Beneficiaza de un serviciu adaptat necesitatilor companiilor cu un consum responsabil (care vor sa recicleze dar nu pot depozita cantitati mari de hartie, asa cum solicita firmele de colectare – peste 300 kg), primeste recipiente de colectare si afise cu reguli de colectare selectiva a hartiei, are siguranta ca hartia colectata va fi reciclata (ViitorPlus lucreaza cu un colector specializat care baloteaza hartia si o transporta la fabrici de reciclare), sustine un mijloc de transport nepoluant (cargo-tricicleta) si se asociaza cu un proiect de mediu si social recunoscut atat la noi in tara, cat si la nivel international de catre European Investment Bank, UNDP, ERSTE Foundation s.a.

Pana in acest moment, Recicleta a colectat peste 231.000 kg de hartie pentru reciclare, ceea ce inseamna ca a salvat aproximativ 3.465 de copaci de la taiere, a oprit eliberarea in atmosfera a peste 900 kg de CO2 prin folosirea cargo-tricicletelor ca mijloc de transport si a creat locuri de munca pentru 8 persoane defavorizate de la demararea proiectului.

ViitorPlus te asteapta in programul Recicleta! Afla mai multe detalii pesite-ul proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.