GreenTech Film Festival, primul festival dedicat tehnologiei verzi, si-a anuntat programul

GreenTech Film Festival, primul festival de filme documentare dedicat tehnologiei verzi, se desfasoara in aceasta toamna in Bucuresti, la Cinema Elvira Popescu, in perioada 9-12 octombrie. Primul festival Zero Carbon – Organizatorii isi propun sa elimine complet amprenta de carbon rezultata din activitatile organizatorice pe care le implica in general un festival de film. Programul…

Citește mai departe

    Testele pentru emisii se vor schimba radical pentru a reflecta introducerea masinilor electrice si autonome

    Testele realizate pentru impactul asupra mediului inconjurator se vor schimba radical pentru a lua in calcul si masinile electrice si autonome. Primii care vor face acest pas sunt americanii. Transporturile traverseaza o perioada de schimbari semnificative in ultimii ani dupa introducerea masinilor electrice, iar aceasta tendinta va continua pe masura ce constructorii introduc functii autonome…

    Citește mai departe

    COMUNICAT: Cantitatea de gunoaie din Cluj poate fi redusa cu 58%

    La prima sedinta a Consiliului Consultativ pe tema gestionarii deseurilor in jud. Cluj au fost identificate urmatoarele solutii: separarea deseurilor la sursa pe trei fractii (biodegradabil, reciclabil, rezidual), colectarea separata a acestor deseuri, in zile diferite, implementarea sistemului PAYT (platesti-pentru-cat-arunci), tratarea fractiei biodegradabile colectate separat, prin compostare si/sau digestie anaeroba pentru producerea de biogas. Totodata,…

    Citește mai departe

    Casa Alba anunta masuri impotriva schimbarilor climatice

    Aceasta este una dintre „provocarile cheie” ale epocii noastre, a declarat Obama la Casa Alba, anuntand Planul american pentru energie curata („America’s Clean Power Plan”). Decenii la rand SUA nu au miscat un deget pentru a-si schimba strategia privind energia produsa prin poluarea masiva a mediului.  Planul reuneste o serie de reguli si reglementari impunand…

    Citește mai departe

    „Cismele pentru Bucuresti”: o investitie in mediu si in calitatea vietii

    Un sistem eficient de cismele si tasnitori in Bucuresti ar reduce poluarea, ar garanta locuitorilor accesul la apa potabila gratuita si ar aduce economii semnificative la bugetul local si in randul bucurestenilor. Asociatia Militia Spirituala, alaturi de alte 15 organizatii din Bucuresti, lanseaza campania Cismele pentru Bucuresti, ca sa promoveze revitalizarea sistemului de cismele atat in randul…

    Citește mai departe

    Apel pentru economie circulara din partea a peste 30 de ONG-uri din Romania

    Peste 30 de de organizatii non-guvernamentale si grupuri de actiune, din Romania si diaspora, au solicitat azi europarlamentarilor romani sa sustina raportul “Eficienta Resurselor: Tranzitia catre Economia Circulara (Resource Efficiency: Moving Towards a Circular Economy)[1] elaborat de Sirpa Pietikainen, Grupul Partidului Popular European (Christian Democrats), care va fi votat maine, 8 iulie, in plenul Parlamentului European. Europarlamentarii…

    Citește mai departe

    Fermierii vor invata cum sa-si produca propriul biocarburant

    Cinci comunitati rurale din tot atatea judete ale tarii vor avea ocazia sa invete cum se poate produce o parte din carburantul necesar functionarii utilajelor din fermele proprii, folosind o planta energetica care se poate cultiva pe terenurile agricole degradate. Proiectul “Solutii Eco-Inovatoare pentru Dezvoltare Rurala Durabila” implementat de catre Asociatia Centrul de Biotehnologii Microbiene-BIOTEHGEN…

    Citește mai departe

    Ziua Internationala a Pamantului: SUA anunta masuri contra schimbarilor climatice

    Presedintele SUA, Barack Obama, care are in programul din aceasta saptamana mai multe actiuni menite sa sublinieze ‘efectele reale’ ale schimbarilor climatice si eforturile sale de combaterea a acestui fenomen, va vizita miercuri, cu ocazia Zilei Internationale a Pamantului, un parc natural din statul Florida, scrie EFE. Parcul Everglades este ‘unul dintre cele mai speciale…

    Citește mai departe
    CE lanseaz? un infringement împotriva României pentru c? nu î?i protejeaz? cet??enii de poluare

    Bucurestiul isi ia angajamente fata de protejarea mediului

    Un numar de treizeci de primari reprezentand capitale si metropole ale Europei, s-au reunit, joi, 26 martie 2015, la Paris, unde au semnat o Declaratie si o Tribuna prin care se angajeaza sa lupte impotriva schimbarilor climatice. La eveniment au participat, de asemenea, presedintele Republicii Franceze, Francois Hollande, ministrul francez al Afacerilor Externe, Laurent Fabius,…

    Citește mai departe

    Schimbarile climatice au dus la pierderi de 300 miliarde de dolari la nivel global in 2014

    Pierderile de 300 miliarde de dolari inregistrate la nivel global in 2014, cauzate de schimbarile climatice, reprezinta un semnal de alarma si pentru Romania, a declarat, luni, in cadrul unei conferinte organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei, Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor. „La nivel mondial, in 2014, aproximativ 300 de miliarde de…

    Citește mai departe

    Agentia Internationala pentru Energie: Emisiile de CO2, in stagnare

    Emisiile de bioxid de carbon provenind din sectorul energetic au stagnat anul trecut la nivel global, desi economia mondiala a fost in crestere, a anuntat vineri Agentia Internationala pentru Energie (AIE), apreciind ca acest lucru constituie o ‘surpriza placuta’, noteaza AGERPRES. Potrivit datelor provizorii ale agentiei, ‘emisiile de bioxid de carbon din intreaga lume au…

    Citește mai departe
    România ocupă locul doi în clasamentul țărilor europene care poluează cel mai mult raportat la cât produce

    Romania ocupa locul doi in clasamentul tarilor europene care polueaza cel mai mult raportat la cat produce

    Romania ocupa locul doi in clasamentul tarilor europene care polueaza cel mai mult raportat la cat produce, dupa Bulgaria si urmata de Estonia si Polonia, reiese dintr-un raport de specialitate intocmit de Agentia Europeana de Mediu /AEM/, dat recent publicitatii. poluareConform documentului, 50% din impactul daunator al poluarii aerului reprezinta 1% din producatorii industriali din…

    Citește mai departe

    Agentia Europeana de Mediu: Politicile UE au redus poluarea si au imbunatatit calitatea aerului si a apei din Europa

    Politicile Uniunii Europene /UE/ in materie de mediu au redus poluarea si au imbunatatit in mod semnificativ calitatea aerului si a apei din Europa, insa degradarea ecosistemelor continua si ameninta productia economica, reiese din evaluarea Agentiei Europene de Mediu /AEM/ ‘Mediul european – starea si perspectiva 2015’ (SOER 2015), publicata marti si citata intr-un comunicat…

    Citește mai departe
    Ambasadorul Franței la București: În 2015, viitorul planetei se va juca în decembrie la Paris

    Ambasadorul Frantei la Bucuresti: In 2015, viitorul planetei se va juca in decembrie la Paris

    Viitorul planetei in materie de schimbari climatice se va juca, in 2015, la Conferinta partilor /COP 21/ de la Paris din luna decembrie, a declarat, marti, in evenimentul ‘Un Martisor ecologic ŤParis Climat 2015ť impotriva schimbarilor climatice’, François Saint-Paul, ambasadorul Frantei in Romania. ‘Avem in fata noastra o provocare asumata si anume stoparea incalzirii globale….

    Citește mai departe

    Gerea: Energia nucleara are un impact redus asupra mediului, comparativ cu productia prin alte tehnologii

    Energia produsa in centralele nucleare are un rol serios in asigurarea securitatii energetice, nu doar pentru statele care sustin aceasta tehnologie, ci si pentru Uniunea Europeana ca intreg, si are un impact scazut asupra mediului inconjurator, comparativ cu productia prin alte tehnologii, sustine ministrul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea….

    Citește mai departe

    2014, cel mai fierbinte an din istoria moderna: „Ca si cum ar exploda 400.000 de bombe nucleare pe zi”.

    Analize separate ale cercetatorilor americani, inclusiv una facuta de NASA, au indicat ca 2014 a fost cel mai cald an din 1880 incoace – o dovada ca schimbarea climei nu e doar o teorie Ar putea fi cea mai clara dovada a incalzirii globale prezentata pana acum. Masuratorile realizate de NASA si NOAA (Administratia Nationala…

    Citește mai departe

    Coralii din Marea Bariera, modificati genetic pentru a putea supravietui schimbarilor climatice

    Cercetatorii vor „amesteca” specii de corali din diferite zone climatice intr-un proces de „evolutie asistata”, pentru a vedea daca astfel aceste animale vor reusi sa se adapteze mai repede temperaturilor crescande ale apei oceanului. Coralii din Marea Bariera, modificati genetic pentru a putea supravietui schimbarilor climatice (Imagine: Mediafax Foto/AFP) Agentia de cercetare marina a guvernului…

    Citește mai departe

    Incalzirea globala si tensiunile nucleare maresc iminenta unui dezastru planetar

    Ceasul apocalipsei, care simbolizeaza iminenta unui cataclism planetar, a avansat cu doua minute, indicand trei minute pana in ceasul al doisprezecelea, au anuntat joi oamenii de stiinta citand dubla amenintare din partea incalzirii globale si revigorarea tensiunilor nucleare, transmite Mediafax. Bulletin of the Atomic Scientists (Buletinul savantilor din domeniul nuclear, n.r.), o asociatie care numara…

    Citește mai departe
    43 de milioane de hectare sunt cultivate ecologic in intreaga lume

    PNDR Masura 11 – Agricultura ecologica 2014-2020

    Aceasta fisa este in stadiul de DRAFT si nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. In urma aprobarii de catre Comisia Europeana (COM) a PNDR 2014-2020, acest material va suferi modificarile de rigoare. Descriere generala si obiective principale Agricultura ecologica asigura protectia biodiversitati, reducerea poluarii, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, asigurarea unor conditii de bunastare a…

    Citește mai departe
    Greenpeace in Romania: planul organizatiei pentru independenta energetica si povestile "bombelor" de mediu pe cale sa explodeze

    Greenpeace in Romania: planul organizatiei pentru independenta energetica si povestile „bombelor” de mediu pe cale sa explodeze

    Proiectul de la Rosia Montana, prezenta companiei americane Chevron la Pungesti, defrisarile ilegale si cultivarea de organisme modificate genetic sunt doar cateva probleme care fac subiectul campaniilor si actiunilor Greenpeace Romania. wall-street.ro a stat de vorba cu unul dintre cei opt membri ai organizatiei din Romania, care a vorbit despre cum ar putea fi obtinuta…

    Citește mai departe