Agentia Internationala pentru Energie: Emisiile de CO2, in stagnare

  0
  859
  Agenția Internațională pentru Energie: Emisiile de CO2, în stagnare
  Agentia Internationala pentru Energie: Emisiile de CO2, in stagnare
  Agentia Internationala pentru Energie: Emisiile de CO2, in stagnare

  Emisiile de bioxid de carbon provenind din sectorul energetic au stagnat anul trecut la nivel global, desi economia mondiala a fost in crestere, a anuntat vineri Agentia Internationala pentru Energie (AIE), apreciind ca acest lucru constituie o ‘surpriza placuta’, noteaza AGERPRES.

  Potrivit datelor provizorii ale agentiei, ‘emisiile de bioxid de carbon din intreaga lume au atins 32,3 miliarde de tone in 2014, nivel stabil fata de anul precedent’, datorita dezvoltarii energiilor regenerabile si unei eficiente energetice imbunatatite. ‘Este prima oara in 40 de ani ca observam o pauza sau o scadere a emisiilor de gaze cu efect de sera care sa nu fie legata de o recesiune economica’, subliniaza AIE, intr-un comunicat preluat de AFP, care mentioneaza ca produsul intern brut (PIB) a crescut in 2014 cu 3%.

  Aceste cifre ‘incurajatoare’ nu trebuie totusi sa fie ‘o scuza pentru a nu mai face nimic’, a spus la randul ei Maria van der Hoeven, actual director executiv al AIE, cu cateva luni inainte de reuniunea internationala asupra schimbarilor climatice ce va avea loc in luna decembrie, la Paris.

  Emisiile de bioxid de carbon au stagnat sau au scazut doar de trei ori in ultimii 40 de ani — la inceputul anilor 1980, in 1992 si in 2009 — , dar numai in perioade de criza economica, aminteste AIE.

  Agentia va publica datele definitive si detaliate referitor la acest subiect la 15 iunie, intr-un raport asupra energiei si climei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.