Cu o investitie totala de 45 milioane euro, proiectul are ca termen de finalizare luna septembrie 2017 si va include peste 1.000 de apartamente si 1.800 de panouri plasate pe terasele blocurilor. Panourile solare vor contribui la reducerea costurilor de intretinere si a emisiilor de gaze cu efect de sera, viitorii proprietari beneficiind in acest context de costuri zero cu energia electrica consumata pentru partile comune ale blocurilor.

Suprafetele apartamentelor pornesc de la 38,4 mp pentru garsoniere si ajung pana la 94 mp pentru apartamentele cu trei camere.

Fiecare bloc al complexului va fi dotat cu un sistem de generare a energiei electrice compus din 120 panouri solare fotovoltaice, plasate in sase siruri a cate 20 panouri si un invertor cu ajutorul caruia se realizeaza conversia din curent continuu in curent alternativ.

Productia totala de energie a celor 1.800 panouri este estimata la peste 600 MWh/an. Pe langa energia electrica produsa si utilizata pentru asigurarea consumurilor pe partile comune (iluminat interior/exterior, lift, pompe etc) sistemul fotovoltaic va genera si venituri din obtinerea de certificate verzi, scrie agerpres.