Bateria eco-friendly, de 10 ori mai ieftina decat o baterie obisnuita

  0
  403
  Bateria eco-friendly, de 10 ori mai ieftin? decât o baterie obi?nuit?
  Bateria eco-friendly, de 10 ori mai ieftină decât o baterie obişnuită
  Bateria eco-friendly, de 10 ori mai ieftina decat o baterie obisnuita
  Bateria eco-friendly, de 10 ori mai ieftina decat o baterie obisnuita

  Un grup de cercetatori din Statele Unite a reusit sa dezvolte o baterie pe baza de apa si elemente organice.

  Bateria care functioneaza pe baza de apa si de elemente organice dureaza mai mult, poate fi fabricata cu costuri mai mici si nu are efecte negative asupra mediului inconjurator, scrie inhabitat.com.

  Noua baterie, in componenta careia nu sunt folosite metale sau materiale toxice, a fost dezvoltata pentru utilizarea in centrale energetice. Aceasta are capacitatea de a face reteaua energetica mai mai eficienta prin crearea unui mod de stocare a energiei la scara mare pentru utilizarea acesteia dupa necesitate.

  „Bateriile rezista la circa 5.000 de reincarcari, lucru care le ofera o durata de viata estimata la 15 ani”, explica Sri Narayan, unul dintre cercetatorii care au lucrat la acest proiect. „Bateriile litiu-ion se degradeaza dupa circa 1.000 de cicluri, iar fabricarea lor costa de 10 ori mai mult”, adauga el.

  Bateriile dezvoltate de catre cercetatorii americani sunt alcatuite din doua rezervoare cu materiale electoactive dizolvate in apa, potrivit phys.org.

  Solutiile sunt pompate intr-o celula dotata cu o membrana intre cele doua fluide cu electrozi pe fiecare parte, eliberand astfel energie.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.