Peste 2,5 tone de hartie reciclate prin MAREA COLECTARE de la Avrig

0
437
Elevii brăileni, start la concursul "Europa verde"
Peste 2,5 tone de hartie reciclate prin MAREA COLECTARE de la Avrig

Joia trecuta, la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazar” din Avrig, s-a desfasurat MAREA COLECTARE.
Pentru aproximativ 10 ore, „echipa verde”, formata din elevii ai institutiei de invatamant avrigene, coordonati de profesoarele Camelia Han si Mariana Marciu, a „pus stapanire” pe un colt al curtii scolii, unde a amenajat punctul de colectare, astfel incat, orice persoana interesata, ce a avut acasa, in gospodarie sau la locul de munca, maculatura sau deseuri de hartie, sa le poata depune aici. Micii ecologisti avrigeni, sprijiniti in actiunea loc de Biblioteca Oraseneasca Avrig, Centrul de Informare Turistica Avrig si Asociatia Grupul de Actiune Locala „Tara Oltului”, au facut ceea ce au stiut ei mai bine pentru a strange cat mai multa hartie, convinsi fiind de faptul ca o cantitate mare inseamna si mai multi copaci care raman… verzi.
Chiar daca in demersul lor au existat si cateva mici greseli, entuziasmul si ideea care a stat la baza actiunii i-au ajutat sa incheie actiunea cu succes, cantitatea de hartie colectata (peste 2,5 tone) fiind cu mult mai mare comparativ cu actiuni similare derulate la alte institutii de invatamant din judet.
In afara cetatenilor, (locuitori ai Avrigului, dar si personae din localitati invecinate- Racovita, Sebesu de Sus, Marsa etc), la actiunea de colectare au participat si mai multe institutii locale (Posta Romana- Oficiul Postal Avrig, Regia Publica Locala Ocolul Silvic „Izvorul Florii” Avrig, Primaria orasului Avrig, Biblioteca Oraseneasca Avrig, mai multe magazine si farmacii din oras).
MAREA COLECTARE a fost cea mai importanta actiune de colectare a deseurilor din hartie si carton desfasurata la Avrig in ultimii 20 de ani.
Actiunea s-a desfasurat sub sloganul „Recicleaza! Chiar conteaza!”.
Joi seara, materialele colectate au fost preluate de reprezentantii societatii Hylkatek, o companie ce se ocupa cu reciclarea acestui tip de deseuri si au fost transportate la un centru special.
Actiunea de colectare a fost parte in proiectul „Paduri pentru oameni” derulat la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazar” si a fost este cuprinsa in Programul Educational „Scoli pentru un viitor verde”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.