RecicLeu – proiect ecologic initiat de studenti

RecicLeu – proiect ecologic initiat de studenti

Vineri 4 mai, la sediul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a avut loc evenimentul de demarare a unei campanii de reciclare de hartie, organizata de un grup de studente de la masteratul francofon Médias, développement société.

Cu ocazia Targului Educatiei organizat de Universitatea Bucuresti, studentele masterande, coordonate de catre conf. univ. dr. Mirela Lazar, au desfasurat evenimentul care da startului unui proiect de reciclare a hartiei. Actiunea se adreseaza in primul rand studentilor si profesorilor facultatii dar si tuturor celor interesati si care au posibilitatea si dorinta de a se implica. La sediul FJSC, pe Bulevardul Iuliu Maniu, au fost amplasate un numar de recipiente destinate colectarii hartiei, care vor fi ridicate de catre organizatia Viitor Plus, partener al proiectului, pe data de 2 iulie, cand se va incheia actiunea.

Evenimentul s-a desfasurat in jurul unei expozitii cu desene, realizate pe hartie reciclata de catre copiii de la Centrul social de zi „Casa Florian”, al Fundatiei Joyo. Printre invitati s-au aflat chiar o parte dintre micutii artisti, iar vizitatorii au avut ocazia sa ii cunoasca. Desenele lor, au fost puse catre vanzare iar banii stransi au fost donati fundatiei.

Editura Egmont a oferit carti si jucarii Fundatiei Joyo. O parte dintre acestea le-au fost date copiilor prezenti la eveniment sub forma de cadouri, iar restul au fost trimise la „Casa Florian”.

De asemenea, au participat la eveniment si reprezentantii organizatiei Viitor Plus care au adus recipientele destinate colectarii si au ridicat deja catre seara, o prima cantitate de hartie, stransa pe parcursul zilei. Acestia au desfasurat impreuna cu studentele si un atelier pentru copiii veniti de la Fundatia Joyo, in cadrul caruia acestia au desenat si au colorat o serie de sacose din bumbac ecologic. La randul lor, proaspetele creatii au fost puse la vanzare si pana la sfarsitul zile au fost cumparate toate.

In aceeasi zi, in paralel cu evenimentul de la FJSC, la Targul Educatiei organizat la Facultatea de Drept, studentele au sustinut un discurs de promovare a campaniei si au expus si aici o parte dintre desenele realizate de copiii de la „Casa Florian”.

Initiativa studentelor nu are ca singur scop reciclarea hartiei, ci reprezinta si o campanie de informare asupra posibilitatilor de reciclare pe care le avem si de atragere a atentiei asupra importantei pe care o are implicarea fiecaruia in astfel de actiuni.

 

 

Patricia Patras

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *