Povestea unui Targ. EcoLogica

EcoLogica

Cum a inceput a doua editie a EcoLogica? Ei bine, inceputurile sunt aceleasi, sfarsitul, in schimb, e diferit mereu.

A fost o data ca niciodata o idee, un proiect, un plan, o dorinta de a crea ceva cu adevarat important si interesant deopotriva. Am inceput timid in 2011 pornind de la cativa oameni dornici sa se avante pe culmile celor mai recente descoperiri in domeniul tehnologiei ecologice. Am gasit denumirea perfecta, unii zic ca e chiar ingenioasa, noua ni se pare doar potrivita unui asemenea eveniment: Eco Logica, doua cuvinte alaturate care definesc ceea ce noi stim déjà, in orice trebuie sa existe o logica, iar in a fi Eco e Logica suprema, intoarcerea la natura, la ceea ce ne-a creat.

Urmatorul pas a fost si mai simplu, am identificat domeniile de interes si am contactat acele firme care am crezut noi ca ar avea potential si ar putea informa despre tot ce e nou in aceste domenii.

Asa s-a nascut proiectul EcoLogica, proiect care anul acesta a ajuns la a doua editie. Stim, nu e mult, insa pentru cei sceptici si reticenti, a doua editie inseamna ca exista interes, inseamna ca se renunta la scepticism si se trece, incet la fapte.

Am pornit pe acest drum cu gandul de a informa, de a aduce la cunostinta publicului tot ceea ce nu se stia pana acum despre mijloacele ecologice care produc energie, si nu numai.

Printre intrebarile preferate de cei care ne-au intervievat anul acesta a fost si cea referitoare la noutatile acestei editii. Ei bine, noutatea vine in fiecare secunda, pentru ca aceste tehnologii, cu toate ca sunt aceleasi, sunt imbunatatite in fiecare zi. Daca pana nu demult un panou fotovoltaic nu putea produce curent electric decat prin celulele sale, acum tehnologia de producere e mult mai simpla, iar pentru anul viitor se va putea stoca si mai mult curent electric in acele baterii conectate la panou. Totul prin cercetare si dorinta de continua evolutie.

Daca numarul de participanti nu a crescut de la editia din 2011 la cea de acum, ne bucura totusi sa vedem ca interesul clujenilor a crescut considerabil.

Multumiti sau mai putin multumiti, obositi dupa cele 3 zile toride si infrigurati dupa ultima zi de targ, toti cei 21 de participanti sunt apreciati pentru faptul ca au incercat si au reusit sa faca un pas important inspre informarea celor care ne-au trecut pragul cu privire la existenta “diferitului”.

Centrale pe peleti in locul celor cu lemne – greu de intretinut si poluatoare, incalzire in pardoseala in locul vesnicelor calorifere – metoda care reduce consumul cu 30%, panouri solare in locul boilerului alimentat cu lemne pentru incalzirea apei calde, panou fotovoltaic in locul prizei cu energie electrica din sistem, casa de lemn sau cea modulara in locul celei din caramida sau BCA, izolatie pe baza de lana de oaie in locul polistirenului, iar lista poate continua.

Dupa 4 zile de targ am redescoperit un lucru important: perseverenta e calea spre reusita!

Noi, organizatorii(ele) dorim sa multumim acelor expozanti care au crezut in puterea clujenilor de a fi eco! De asemenea dorim sa multumim partenerilor nostri, fara de care nu ar fi fost posibil succesul evenimentului nostru (fara o ordine anume): Hipermarketul Cora Cluj, Primaria Cluj-Napoca, CENTI, ALEA, Radio Zu, Amprenta Advertising, Baboom.ro, Casa Construct, Ecomagazin.ro, Orasulcluj.ro, Advantage Media, Businesslive.ro, Msdi.ro, Monitorulcj.ro, Let’s do it Romania si toti cei care ne-au promovat intr-un fel sau altul.

Targul EcoLogica va asteapta si anul viitor cu cea de-a treia editie, iar pana atunci nu uitati sa:  “Traiti logic –spunem noi, cei de la EcoLogica!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *