Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor

Leurda, stevia, spanacul, salata verde, urzicile sunt doar cateva dintre verdeturile de sezon cu beneficii extraordinare pentru sanatate, in compozitia acestora regasindu-se o multime de vitamine si minerale, printre care vitaminele A, B2, K si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce…

Citește mai departe
Izola?ie ecologic? din lana de oaie pentru termoizolarea blocurilor din Cluj

Izolatie ecologica din lana de oaie pentru termoizolarea blocurilor din Cluj

Doi arhitecti din Cluj au o propunere inedita pentru izolatia blocurilor. Acestia vor sa transforme blocurile gri din oras in gradini verticale si propun un sistem de termoizolatie inedit, cu lana de oaie sau canepa. Pentru noul sistem, oamenii nu ar trebui sa scoata foarte multi bani din buzunar, iar cladirile verzi ar spori calitatea vietii in cartierele…

Citește mai departe

Promovarea produselor traditionale si ecologice din zona Valea Muntelui

Asociatia Institutul pentru Dezvoltare si Inovare din Comanesti a programat, in perioada 8-10 august, in comuna Asau, targul “Promovarea produselor traditionale si ecologice din zona Valea Muntelui” (IDEI).   Aflat la prima editie, evenimentul este finantat din fonduri UE si are ca scop promovarea producatorilor activi din zona. Locul de desfasurare va fi la fostul…

Citește mai departe
PNDR 2014-2020 prevede o alocare de 200 de milioane de euro pentru agricultura ecologic?

Pionier al agriculturii ecologice: Romanii tin pasul in competitia europeana

Teodora Aldescu este femeia care a „nasit” agricultura ecologica din Romania. A vazut potentialul acestei piete si a corelat legislatia nationala cu cea europeana, lucru ce permite fermierilor sa beneficieze, in prezent, de subventii si pe acest segment de piata. Ea a fost responsabila cu agricultura ecologica timp de zece ani (2000-2010), in cadrul ministerului…

Citește mai departe
daca am probleme de

Agricultura ecologica, o solutie pentru fermierii romani

Ritmul mediu anual de crestere este de 23%, dezvoltarea sectorului ecologic este dovedita in principal de cresterea numarului de producatori implicati Fermierii spun ca pregatirea terenului, certificarea producatorilor bio si exportul de produse ecologice sunt de durata Avand un ritm mediu anual de crestere de 23%, dezvoltarea exponentiala a sectorului ecologic din Romania este dovedita…

Citește mai departe
Pesticidele din lapte - corelate cu boala Parkinson

Produse ecologice cerute de piata

Specialistii romani considara ca exista mai multe produse ecologice animaliere cautate pe piata, dintre care mentionam urmatoarele: laptele de oaie si capra, precum si produsele lactate obtinute in exploatatiile si gospodariile din zona montana si submontana; laptele de vaca obtinut in zonele montane, depresionare si submontane; carnea de tineret taurin la ingrasat din rasele locale Baltata Romaneasca, Siemmental;…

Citește mai departe
Suedezii vor sa impuna o taxa pe carne in toata Uniunea Europeana, pentru a descuraja consumul

Suedezii vor sa impuna o taxa pe carne in toata Uniunea Europeana, pentru a descuraja consumul

Oficialii suedezi din agricultura recomanda o introducere a taxei pe carne in toata Uniunea Europeana, sperand ca in acest fel se va reduce consumul, noteaza EurActiv. Comitetul pe agricultura al Parlamentului European s-a intrunit pentru a discuta despre ajutorul pe care il poate acorda fermierilor. In cadrul intalnirilor, comisia suedeza a propus introducerea unei taxe…

Citește mai departe
daca am probleme de

Sufratele de teren cultivate in sistem ecologic au crescut in 2012 cu 45% fata de 2011

Conform datelor publicate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in anul 2012 sufratele de teren cultivate in sistem ecologic au crescut cu 45% fata de 2011, reprezentand circa 3,38% din totalul suprafetei agricole a Romaniei. “Agricultura ecologica este un sistem dinamic in Romania cu un ritm mediu ponderat de crestere anuala de 23 %….

Citește mai departe
Vrei sa ai o inima sanatoasa? Renunta la consumul de carne!

Carnea de care trebuie sa ne ferim

Consumata in trecut doar la ocazii speciale, carnea a ajuns in prezent sa faca parte din dieta zilnica, depasind adeseori nevoile organismului. Totusi dietele vegetariene sau raw vegan, foarte la moda astazi, ne pot pune sanatatea in pericol daca nu stim ce este corect sa eliminam din alimentatia noastra pentru a pastra un echilibru nutritional. Excesul de…

Citește mai departe

Targul Slow Food la Brasov, 4-5 august

Inceputul lunii august aduce un nou targ Slow Food “Roadele Pamantului ”®, intre 4 si 5 august 2012, in Piata Sfatului din Brasov. Organizatorii, Conviumul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului®, va dau intalnire pentru cumparaturile sfarsitului de saptamana cu 40 de mici producatori din toata tara, in intervalul orar 10.00-16.00.   Intrucat incurajarea consumului…

Citește mai departe
Prefectul de Neam? sus?ine promovarea produselor autentice ?i agriculturii ecologice

Bucuresti: Targul national al produselor ecologice, o lectie de creatie gastronomica

Un nou atelier de creatie gastronomica ii asteapta pe bucuresteni la Targul national al produselor ecologice, traditionale si naturale care se desfasoara, de vineri pana duminica, la Academia de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti” din Bucuresti. Lectia nr. 1 Sambata si duminica, incepand cu ora 11:00, Rodica Tiplea, din Ocna Sugatag, va invata…

Citește mai departe

Tipuri de izolanti ecologici

Nouazeci la suta dintre izolantii folositi in constructii sunt alcatuiti din vata minerala, vata de sticla sau plastic alveolar (polistiren, poliuretan), iar performantele lor termice sau acustice sunt ridicate. Totusi, interesul pentru izolantii ecologici este in crestere in unele tari, acestia fiind alcatuiti din materiale naturale, reciclabile sau biodegradabile. Articolul de mai jos isi propune…

Citește mai departe

Multi europeni vin sa-si infiinteze exploatari agricole in Romania, in special prin agricultura ecologica

Atrasi de pretul scazut al terenurilor agricole, multi europeni vin sa-si infiinteze exploatari agricole in Romania. Ei ajuta astfel la o reinventare a culturilor locale, in special prin agricultura ecologica, scrie Mirel Bran, intr-un articol publicat luni in ziarul Le Monde. In 2009, Maxime Laurent, 19 ani, a iesit cu bacalaureatul in buzunar din liceul…

Citește mai departe

Oamenii de stiinta au clonat un miel modificat genetic care are numai „tipuri bune de grasimi”, inserand o gena dintr-un vierme.

Oamenii de stiinta au clonat un miel modificat genetic care are numai „tipuri bune de grasimi”, care se gasesc in mod natural numai in nuci, seminte, peste si legumele verzi. Carnea acestui miel reduce riscul de a face un atac de cord si a bolilor cardiovasculare. „Peng Peng”, cum a fost numit mielul, cantarea 5.74…

Citește mai departe
Cercetătorii continuă să apere produsele modificate genetic

Slow Food isi sustine prin cel putin 10 motive, impotrivirea fata de culturile modificate genetic

Agricultura cu OMG-uri este o agricultura in lohn. Creaza dependenta comerciala, fiind o insclavire moderna a micilor fermieri. Sunt mai mult de zece motive pentru care Carlo Petrini, presedintele Slow Food crede ca nu este corect acest de model de agricultura. Conform unor stiri recente, Polonia se alatura tarilor care interzic cultivarea porumbului modificat genetic,…

Citește mai departe

Targul national de Agricultura, Apicultura, Produse ecologice, naturale si traditionale, ECOAGRIS

  Targul national de Agricultura, Apicultura, Produse ecologice, naturale si traditionale, ECOAGRIS se va organiza incepand cu 11-13 noiembrie 2011, o data la doua saptamani     Incepand cu perioada 11-13 noiembrie a.c., o data la doua saptamani, Bioma Agro Ecology Co organizeaza in Parcul Parohiei Toma Cozma din Iasi (str. Toma Cozma, nr. 41,…

Citește mai departe

    Cicloturism prin satele sasesti

    Asociatia ‘BateSaua sa priceapa iapa” si Fundatia Adept Transilvania au gasit un pretext pentru a ne invita la o petrecere. Este modalitatea pe care au gasit-o pentru a incuraja prezervarea traditiilor, a valorilor culturale, produselor naturale, dar si a sanatatii mediului si omului. Asociatia ‘BateSaua sa priceapa iapa” si Fundatia Adept Transilvania au gasit un…

    Citește mai departe

    Targurile „Festin Romanesc” organizate de producatorul Magiunului de Topoloveni

    In preajma sarbatorilor crestine din aceasta vara, Parcul Sebastian va fi gazda unei serii de targuri de bucate traditionale de un rafinament aparte, denumite generic ”Festin romanesc”. Ele vor oferi locuitorilor Sectorului 5 – si nu numai – ocazia unei calatorii culinare deosebite, prin toate zonele tarii: din Maramures pana la Constanta, din Botosani si…

    Citește mai departe

    Cercetatorii chinezi au modificat genetic vacile de lapte pentru a produce lapte matern

    Cercetatorii chinezi au modificat genetic vacile de lapte pentru a produce lapte matern, acesta urmand a fi comercializat in urmatorii trei ani, anunta Sky News. Lapte produs de vacile transgenice este identic cu cel uman, avand aceleasi calitati imunostimulatoare si antibacteriene ca laptele matern, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Agricola a Chinei din…

    Citește mai departe

      Intarcatul mieilor- Varlaam, jud. Buzau

      Pe 14 mai 2011, incepand cu orele 12:00, Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural-ANTREC Buzau si pensiunile din Varlaam organizeaza a patra editie a evenimentului „Intarcatul mieilor” . Lansata odata cu momentul plecarii oilor la munte, cand ciobanii aleg oile manzari de oile sterpe, separa stanele si sunt intarcati mieii, sarbatoarea se constituie…

      Citește mai departe

      Actiune de ecologizare la Domnesti

      Sambata dimineata, atunci cand roua de pe iarba inca nu se evaporase sub razele soarelui, un grup de 32 elevi de la Scoala Generala „Ion Petrica” din Domnesti, coordonat de profesoara de matematica Virginia Ciobanu, se afla pe DN 73C Campulung – Curtea de Arges. Echipati cu saci din plastic, copiii de la cursul gimnazial,…

      Citește mai departe
      Târgul va fi deschis până duminică la ora 19.00

      Astazi se deschide piata taraneasca cu produse naturale, ecologice si traditionale in Constanta

      Pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanta vor fi expuse, de astazi si pana duminica, produse romanesti, pregatite pe vatra satului dupa retete traditionale. La standurile amplasate la Casa de Cultura veti gasi telemea proaspata si veche, urda, cas afumat, branza de burduf si in coaja de brad, branza cu marar…

      Citește mai departe

      Branza de Gulianca, brand european

      Fermierii din zona Salcia Tudor – Gulianca vor sa-si promoveze branza de oi in toata Europa. Ei isi vor omologa brandul in aceasta toamna si spera sa poata concura cu alte produse traditionale din Vest. Crescatorii spun ca au muncit din greu sa indeplineasca standardele Uniunii Europene, dar acum pot produce si 50 de tone…

      Citește mai departe