Pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanta vor fi expuse, de astazi si pana duminica, produse romanesti, pregatite pe vatra satului dupa retete traditionale.
La standurile amplasate la Casa de Cultura veti gasi telemea proaspata si veche, urda, cas afumat, branza de burduf si in coaja de brad, branza cu marar si busuioc, pastrama de oaie si de vitel, carnati de oaie, de porc, muschiulet afumat, cartabos precum si alte delicii specifice zonelor Brasov, Sibiu, Arges si Maramures.
Nu vor lipsi palinca de la Salaj, lico, mierea cu catina, magiunul de Topoloveni si, in premiera, dulceata de gutui fara zahar si conservanti.
Calarasenii vor veni cu muraturi, pepene galben si rosu, mere, pere murate, castraveciori si alte surprize delicioase. Din muntii Apuseni veti gasi ceaiuri, tinctura si alifii terapeutice.
Gasiti, de asemenea, aperitive traditionale italiene – ardei iute in ulei, file anosa, rulou din vinete, rosii, gogosari iuti cu ansoa, anghinare.
Mesterii populari va vor intampina cu ceramica traditionala, obiecte din lemn pentru gospodine, caciuli de blana, cojocele, manusi si ciorapi crosetati pentru iarna, oua incondeiate si sticlarie decorativa din Bucovina, bijuterii, artizanat de la Corund si Lupeni.
La Piata Taraneasca totul se ia pe degustate! Eveniment organizat de Tactic Events in parteneriat cu Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta.