Razboiul contractelor de salubritate s-a mutat in Zorilor

0
440
Războiul contractelor de salubritate s-a mutat în Zorilor
Razboiul contractelor de salubritate s-a mutat in Zorilor

Razboiul contractelor de salubritate s-a mutat in Zorilor
Razboiul contractelor de salubritate s-a mutat in Zorilor

Politisti comunitari pe bicicleta, asfalt pe aleile dintre blocuri, material dendrofloricol si posibilitatea de a alege operatorul de salubritate au fost cateva dintre asteptarile pe care cetatenii din cartierul Zorilor, Andrei Muresanu si Europa le au de la primarul Sorin Apostu.

Oamenii si-au exprimat doleantele in cadrul unei intruniri organizate aseara de Primaria Cluj-Napoca la Scoala „Radu Stanca”. Cititi astazi pe www.ziuadecj.ro ce i-au mai cerut clujenii primarului in cadrul intalnirii de aseara. De ce contractul incheiat de noi este reziliat de drept, cand noi suntem multumiti de serviciile Brantner? Eu n-am cerut sa-mi ridice Prigoana gunoiul, nici sa faceti licitatie. N-avem nevoie de politica la gunoi”, a subliniat un administrator de bloc. Primarul Apostu a raspuns ca problema i-a fost adusa la cunostinta si de cetatenii din cartierul Manastur, la o intrunire similara.

„Daca Brantner emite o factura pe sectorul Rosal este caz penal. Legislatia indica sa incheiati contractul cu firma care a castigat licitatia pe sectorul respectiv. Noi am fost obligati de lege sa concesionam acest serviciu. Pretul este aceleasi, indiferent de firma, 5 lei plus TVA”, a mentionat edilul. Prezent la intrunire, directorul Rosal Cluj, Sergiu Hosu, le-a explicat oamenilor ca principala problema legat de incheierea noilor contracte este ca administratorii cer comisioane din valoarea contractului. „Asa au fost obisnuiti de Brantner, iar acum cer acelasi lucru de la noi. Aceste comisioane nu sunt, insa, legale, mai ales ca sunt din banii tuturor locatarilor”, a subliniat Hosu.

In legatura cu propunerea de a avea in municipiu politisti comunitari pe bicicleta, edilul a promis ca o va pune in practica. „Unde sa trimitem hartia pentru drepturile de autor? Chiar o sa ne gandim la acest aspect, mai ales pentru ca avem multe proiecte legate de biciclete in municipiu. In legatura cu materialul dendrofloricol pentru asociatiile de locatari, de la anul vom relua progamul”, a mai precizat primarul.

In cadrul intrunirii a existat si un moment inedit, cand – dupa ce Sorin Apostu a anuntat ca si in 2011 primaria va acorda gratuitati pentru pensionari pe mijloacele de transport in comun – cetatenii au dorit sa „marcheze” momentul aplaudand.

La intalnirea dintre cetateni si primar au participat viceprimarul Radu Moisin, secretarul municipiului, consilieri locali, deputatul PDL Daniel Buda, dar si sefi de deconcentrate si reprezentanti ai regiilor, ai directiilor si serviciilor din cadrul primariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.