Targul Slow Food la Brasov, 4-5 august

0
443
Targul Slow Food la Brasov, 4-5 august
Targul Slow Food la Brasov, 4-5 august

Inceputul lunii august aduce un nou targ Slow Food “Roadele Pamantului ”®, intre 4 si 5 august 2012, in Piata Sfatului din Brasov.

Organizatorii, Conviumul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului®, va dau intalnire pentru cumparaturile sfarsitului de saptamana cu 40 de mici producatori din toata tara, in intervalul orar 10.00-16.00.

  Intrucat incurajarea consumului de produse locale este unul dintre principiile de baza ale conceptului Slow Food, oferta produselor romanesti la targul din Piata Sfatului se anunta generoasa si de aceasta data.

Astfel, de la targ veti putea aduce acasa branzeturi din lapte de vaca, oaie sau de capra, mezeluri traditionale din Tara Barsei si Harghita, paine pe vatra cu secara sau cartofi, turta dulce, uleiuri presate la rece, produse apicole, pastrav afumat, suc de mere, vin si palinca, dar si multe altele. In afara produselor autohtone, in acest weekend in Piata Sfatului veti descoperi si specialitati italienesti sau branzeturi olandeze.

Printre noutatile editiei sunt porumbul dulce pentru fiert, adus de la Turda si dulceturile de sezon de la Suceava si Maramures In prima zi a targului sunteti invitati la standul familiei Catean pentru a degusta vinuri de Tarnave si branzeturi traditionale din Rotbav. De asemenea, o data ce vizitati targul, organizatorii va recomanda sa nu plecati pana nu incercati si branzeturile sau iaurtul din lapte de capra, recunoscute pentru continutul redus de colesterol si produse la Calarasi.

Targul Slow Food „Roadele Pamantului”® este un proiect al Conviviumului Slow Food Brasov si al Asociatiei Roadele Pamantului®, realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si cu sprijinul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov. Proiectul a demarat la Brasov, in primavara anului 2009, urmarind refacerea legaturii dintre consumator si micii producatori, educarea gustului si promovarea produselor locale, in detrimentul culturii fast food.

Targul Slow Food Roadele Pamantului® de la Brasov are loc in general in ultimul week-end al fiecarei luni calendaristice, in Piata Sfatului din Brasov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.