Gradina Copiilor: voluntariat si educatie ecologica in Gradina Botanica Bucuresti

Gradina Copiilor: voluntariat si educatie ecologica in Gradina Botanica Bucuresti

Gradina Copiilor, proiectul prin care in Gradina Botanica Bucuresti a fost amenajat pentru activitati de educatie ecologica un spatiu sub forma unei plante uriase, a ajuns la finalul perioadei de amenajare si implementare. Din luna august noul sector poate fi vizitat in fiecare zi, urmand ca din lunile septembrie si octombrie Asociatia Team Work si Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti sa lanseze un program de educatie ecologica pornind de la acest nou spatiu.

Proiectul Gradina Copiilor a avut trei componente, anume amenajare, organizare de activitati de educatie ecologica si comunicare, acestea fiind realizate cu sprijinul voluntarilor Team Work si a echipei de educatie ecologica a Gradinii Botanice Bucuresti.

Munca de amenajare a inceput in aprilie si a fost finalizata in iulie 2012, spatiul la care s-a lucrat avand aproximativ 1.800 de metri patrati. In cele 24 de zile de amenajare au participat 79 de voluntari Team Work, insumand 304 participari si  1.292 de ore de munca. Acestora se alatura 50 de studenti ai Facultatii de Biologie a Universitatii din Bucuresti, aflati in perioada de practica, precum si personalul al Gradinii Botanice.

In perioada iunie-iulie 2012 au avut loc in Gradina Copiilor activitati de educatie ecologica, iar intre 7 si 15 iulie s-au desfasurat zilnic sesiuni de ghidaj in interiorul „plantutei uriase” si activitati eco-educative cu ocazia inaugurarii oficiale a spatiului recent amenajat. De activitatile organizate in aceasta perioada au beneficiat peste 550 de copii, numarul fiind cu mult depasit daca luam in calcul toti copiii care au vizitat Gradina Copiilor dupa inaugurarea acesteia (aprox. 1.500 de copii). De asemenea, in data de 13 iulie a fost organizata si o activitate de educatie ecologica dedicata copiilor cu deficiente de vedere.

In cadrul proiectului a fost lansat si websiteul www.gradina-copiilor.ro, un spatiu virtual unde parintii si copiii pot gasi informatii despre activitatile derulate pana in prezent, fotografii cu partile „plantutei uriase”, precum si detalii privind activitatile de voluntariat sau educatie ecologica ce vor fi organizate. In plus, exista si optiunea de abonare la newsletterul Gradinii Copiilor sau de a intra pe grupul de Facebook dedicat de Team Work voluntariatului la Gradina Botanica Bucuresti.

Iar pentru a avea o experienta completa a spatiilor inedite dedicate copiilor in Gradina Botanica Bucuresti, va invitam sa vizitati si Gradina Bunicii, o gradina romaneasca traditionala ce aduce in prim plan legumele si fructele crescute ecologic. Detalii despre acest proiect pe www.gradina-bunicii.ro

Gradina Copiilor este un proiect realizat de Asociatia Team Work in parteneriat cu Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti prin programul de finantare Spatii Verzi Urbane 2012, initiat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania. Este cel de-al saptelea an de colaborare si cel de-al doilea an in care Asociatia Team Work si Gradina Botanica Bucuresti realizeaza impreuna un proiect de educatie ecologica prin Spatii Verzi Urbane: in 2011 proiectul Gradina Bunicii, constand in amenajarea unei gradini romanesti traditionale in Gradina Botanica, a obtinut premiul si trofeul „Spatii Verzi MOL 2011” pentru originalitate si rezultate spectaculoase.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *