Prima mare reforma in agricultura in ultimii zece ani. Schimbarile vor intra in vigoare in 2016

Activistii din domeniul agriculturii din Romania dau vina pe PAC pentru permiterea consolidarii pozitiei companiilor mari, care ocupa tot mai mult din piata (sub 1% din companii lucreaza aproape jumatate din terenul agricol), intr-o tara cu numarul cel mai mare de ferme de familie din Uniunea Europeana – aproape 3.9 milioane, sau 32% din total. STUDIU DE…

Citește mai departe

Targ Slow Food la Brasov

In acest sfarsit de saptamana are loc o noua editie a targului Slow Food „Roadele Pamantului”, la Brasov Noutatile editiei sunt dulceata de patlagele verzi (Bacau), uleiurile eco presate la rece, de rapita si din semine de in brun (Cluj), piersicile de toamna (Maramures), gemul de agrise si siropul de papadie (Suceava). La Slow Food…

Citește mai departe

Ora pamantului, aniversata si la Turda

Primaria Municipiului Turda, in parteneriat cu Fundatia de Ecologie si Turism „Potaissa”,Asociatia Slow Food Turda,Asociatia Turda-TIN, Colegiul National „Mihai Viteazul” va invita sa onorati initiativa organizatieiWorld Wide Fund for Nature si sa fiti prezenti, in data de 23 martie 2013, intre orele 20.30 – 21.30, pe platoul din fata institutiei, pentru a va alatura evenimentului universal „ORA PĂMÂNTULUI.” Aceasta este cea mai…

Citește mai departe

Metode experimentale post-nucleare de cultivare a terenurilor agricole in Japonia

Agricultorii de Fukushima se intorc acasa, dupa ce terenurile din jurul centralei nucleare joponeze au fost contaminate cu material radioactiv in urma tsunami-ului din martie 2011. Agricultoarea Sudo Yoko experimenteza noi metode agricole in peisajul post-nuclear. La Fukusima peste 7000 de agricultori au fost nevoiti sa renunte temporar la agricultura dupa ce au arunca lapte…

Citește mai departe

Hai sa dam mana cu mana toti agrarii din comuna

Anul 2012 este, printre altele, Anul International al Cooperativelor. Asta a stabilit ONU toamna trecuta, promovand aceste forme asociative drept un model de business capabil sa reduca saracia, sa genereze joburi si sa faciliteze integrarea sociala, sa echilibreze nevoia de profit cu satisfacerea nevoilor si intereselor membrilor sai si ale comunitatilor din care acestia fac…

Citește mai departe

Targul Slow Food la Brasov, 4-5 august

Inceputul lunii august aduce un nou targ Slow Food “Roadele Pamantului ”®, intre 4 si 5 august 2012, in Piata Sfatului din Brasov. Organizatorii, Conviumul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului®, va dau intalnire pentru cumparaturile sfarsitului de saptamana cu 40 de mici producatori din toata tara, in intervalul orar 10.00-16.00.   Intrucat incurajarea consumului…

Citește mai departe

Asociatia Slow Food Turda creaza o gradina de legume si plante, in cadrul proiectului „Gustos si sanatos”

Asociatia Slow Food Turda deruleaza proiectul “Gustos si Sanatos”, proiect de educatie alimentara care are ca beneficiari elevi din toate scolile si gradinitele turdene. In acest moment proiectul este sprijinit de catre Consiliul Judetean Cluj, prin programul Fondul de Tineret, Primaria Municipiului Turda, Slow Food International, Colegiul National Mihai Viteazul, membri ai asociatiei, precum si…

Citește mai departe
Cercetătorii continuă să apere produsele modificate genetic

Slow Food isi sustine prin cel putin 10 motive, impotrivirea fata de culturile modificate genetic

Agricultura cu OMG-uri este o agricultura in lohn. Creaza dependenta comerciala, fiind o insclavire moderna a micilor fermieri. Sunt mai mult de zece motive pentru care Carlo Petrini, presedintele Slow Food crede ca nu este corect acest de model de agricultura. Conform unor stiri recente, Polonia se alatura tarilor care interzic cultivarea porumbului modificat genetic,…

Citește mai departe

Peste 40 de designeri europeni si-au prezentat colectiile vestimentare la «Chic & Ethic Manifesto»

Asociatia REPER21 a invitat peste 150  de persoane din lumea artei, societatii civile si mass-mediei sa urce in mansarda librariei Carturesti pentru a asista la o defilare de moda cu haine si accesorii alternative realizate de peste 40 de designeri din 7 tari europene. Au fost prezentate creatii vestimentare concepute pe criterii etice, vintage, de…

Citește mai departe

Chic & Ethic Manifesto

Sambata, 18 iunie 2011, incepand de la 18.00 la Mansarda Carturesti  Verona, Asociatia REPER21 impreuna cu alte sase asociatii, universitati, firme si institutii publice din Europa lanseaza un concept vestimentar ce nu dezbraca Oamenii si Natura! Hainele vorbesc despre personalitatea fiecaruia dintre noi. Insa nu si despre exploatarea prin munca si remuneratia precara a celor…

Citește mai departe

Targ Slow Food si festival folcoric in Piata Sfatului, Brasov

Un nou targ Slow Food „Roadele Pamantului are loc in acest sfarsit de saptamana (28-29 mai) in Piata Sfatului din Brasov. Noutatile editiei curente, cea de-a XXV-a, sunt branzeturile de capra produse de familia Traian Marius Oncioiu din Rasnov. Standurile targului din Piata Sfatului vor abunda in produse romanesti de carmangerie, branzeturi proaspete si maturate,…

Citește mai departe

Conferinta de responsabilitate sociala a ONG-urilor

REPER21, impreuna cu ANPCDEFP si CRIES, organizeaza Conferinta de lansare a proiectului Societal, care are drept scop promovarea Responsabilitatii sociale in proiectele si activitatile ONG-urilor. Participarea este deschisa reprezentantilor ONG si este gratuita. vineri 3 decembrie, ora 10:00, Centrul National al Dansului Bucuresti (in cladirea Teatrului National) Agenda 10:00 – 10:30 Inscrierea participantilor/ Amenajarea standurilor…

Citește mai departe

Fara Organisme Modificate Genetic in campurile noastre!

Marile sindicate negociaza contaminarea agriculturii – Fara Organisme Modificate Genetic in campurile noastre! Semnatarii acestui comunicat isi exprima ingrijorarea profunda fata de una dintre revendicarile sindicatelor FNPAR[1] si AGROSTAR[2] prin care acestea promoveaza organismele modificate genetic (OMG) in agricultura romaneasca. FNPAR si AGROSTAR sunt blocuri sindicale care reprezinta interesele marilor exploatatori agricoli si a industriei…

Citește mai departe

Transilvania prin ochi straini: frumusetea si unicitatea zonei trebuie pastrate

LECTIA DE ECOLOGIE. Trei studenti de la cea mai cunoscuta universitate britanica in domeniul ospitalitatii si turismului – Oxford Brookes University – isi petrec vara in Transilvania, unde ii invata pe localnici cum sa vanda produsele traditionale si sa pastreze frumusetea si unicitatea locului. Richard Brown, Luciana Jaldin Tharby si Wiktor Mech locuiesc in aceasta…

Citește mai departe

A 10-a editie a Targului de produse traditionale ROADELE PAMANTULUI va fi TARG DE CRACIUN!

Brasov, 26 noiembrie 2009: A 10-a editie a Targului va fi transformata in TARG DE CRACIUN. Manifestarea va fi organizata in Brasov, in perioada 18 – 23 decembrie, in aceeasi locatie in care au fost organizate de-a lungul acestui an, cele noua editii ale Targului de produse traditionale ROADELE PAMANTULUI, curtea Bibliotecii Judetene Brasov. Asociatia…

Citește mai departe

ECOVITA Cluj-Napoca – Sanatatea Omului si Mediul Curat in Mileniul III

Centrul medical ELMAVITAL (Conf. Dr. Liana Marginean) si EXPO Transilvania va invita sa participati la evenimentul: Forumul regional „OM SANATOS intr-un Mediu Curat”mcare se va desfasura la Centrul expozitional Expo Transilvania in perioada 27 – 29 noiembrie 2009. Eveniment pentru educatie si dezvoltare personala, acesta se desfasoara sub auspiciile Zilelor Universitatii de Medicina si Farmacie…

Citește mai departe

A sapte editie a Targului de produse traditionale „Roadele pamantului organizat de Slow Food Brasov” Sau Obiceiul mancatului sanatos (lectia 7)

Editia lunii septembrie a Targului de produse traditionale „Roadele Pamantului” va incepe la Brasov sambata, 26 septembrie 2009, ora 10.00 si va reuni 22 de producatori din toata tara. Organizatorii Tragului de produse traditionale Roadele Pamantului, organizat lunar in Brasov, se pregatesc sa inaugureze a 7-a editie. Targul va avea loc in zilele de 26…

Citește mai departe

Slow Food si la Zilele Brasovului

Targul de produse traditionale „Roadele Pamantului” Slow Food Brasov a organizat saptamana trecuta prima edite a Targului de produse traditionale. Aceasta este o piata volanta unde toate produsele sunt vandute chiar de catre producatori, fara a exista intermediari. La prima editie peste 4.000 de brasoveni si turisti au trecut prin curtea Bibliotecii Judetene din Brasov…

Citește mai departe

Biscuiti cu mar si scortisoara

Biscuitii GliAironi cu mar uscat, scortisoara si seminte de pin sunt produsi din ingrediente certificate ecologic, dupa o reteta traditionala italiana. La prepararea acestor biscuiti s-a folosit un sitem original de consevare – IpoDry – care permite sa se mentina nealterate caracteristicile fizice si nutritive ale produselor, fara utilizarea conservantilor. Prin aceasta tehnologie se evita…

Citește mai departe