Asociatia Slow Food Turda creaza o gradina de legume si plante, in cadrul proiectului „Gustos si sanatos”

Asociatia Slow Food Turda creaza o gradina de legume si plante, in cadrul proiectului "Gustos si sanatos"

Asociatia Slow Food Turda deruleaza proiectul “Gustos si Sanatos”, proiect de educatie alimentara care are ca beneficiari elevi din toate scolile si gradinitele turdene.

In acest moment proiectul este sprijinit de catre Consiliul Judetean Cluj, prin programul Fondul de Tineret, Primaria Municipiului Turda, Slow Food International, Colegiul National Mihai Viteazul, membri ai asociatiei, precum si de scolile si gradinitele din Turda, grupuri din comunitatea locala si companii locale.

Proiectul contine crearea unei gradini cu legume si plante, ateliere de gatit, degustari, vizite la producatori, ateliere de nutritie, de branzeturi, legume si fructe, toate acestea pentru a promova alimentatia sanatoasa si consumul de produse naturale, locale si de sezon in randul copiilor si tinerilor.

O sectiune importanta din proiect o reprezinta crearea unei gradini scolare, pentru cultivarea legumelor, acestea fiind folosite la activitatile din proiect.

„Mentionez ca gradina va fi creata pe o suprafata mare din curtea Colegiului National Mihai Viteazul si va fi zona in care copiii vor cultiva legume pentru a invata despre provenienta hranei, procedee de productie care respecta mediul inconjurator precum si locul unde vor prepara diverse mancaruri pe perioada verii.

In total, pana la sfarsitul anului, 350 de copii vor beneficia de acest progam, prin munca de voluntariat depusa de coordonatori si membri comunitatii turdene.

In ziua de 24 mai 2012, in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului (actiune amanata pentru aceasta data din cauza vremii nefavorabile), vom derula activitatea de creare a acestui spatiu, prin amenajarea straturilor si plantarea primelor rasaduri si seminte.

Pentru a da dovada de implicare in comunitate am invitat partidele politice din Turda, companii mari (CAA, Rigips, Holcim), Centre de voluntariat si elevi, sa fie alaturi de comunitatea turdeana si sa sprijine acest proiect la actiunea descrisa mai sus. In intervalul orar 10.00 – 16.00 asteptam orice cetatean al orasului nostru sa se alature celorlalti voluntari din Turda, Cluj precum si grupului de masteranzi ai USAMV, echipati pentru munca de gradina (sapa, lopata, grebla, salopeta, etc)”, a precizat Marta Pozsonyi, presedintele Asociatiei Slow Food Turda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *