Lectia de agricultura ecologica de la Topa: Doi soti reusesc sa administreze cu succes o ferma bio gandita ”ca afara”

Ferma ecologica Topa este un model de afacere care respecta toate rigorile agriculturii bio si, pe deasupra, reuseste, an de an, sa se transforme intr-o adevarata scoala de ucenicie pentru agricultorii care vor sa renunte la chimicale. Sotii Cismas, Dan si Tincuta, administreaza o ferma ecologica in satul Topa, la opt kilometri de Sighisoara, in…

Citește mai departe

Cultivarea legumelor bio, cea mai rentabila afacere

Intrebat care ar fi cea mai rentabila afacere cu care romanii ar putea penetra piata europeana, un oficial a raspuns prompt: cultivarea legumelor ecologice. Grija pentru sanatate, in general, si pentru cea a copiilor, in mod special, meniurile marilor restaurante, dietele simandicoase – toate reclama produse sanatoase, cultivate ecologic. Chiar sambata trecuta am vazut in…

Citește mai departe

Asociatia Slow Food Turda creaza o gradina de legume si plante, in cadrul proiectului „Gustos si sanatos”

Asociatia Slow Food Turda deruleaza proiectul “Gustos si Sanatos”, proiect de educatie alimentara care are ca beneficiari elevi din toate scolile si gradinitele turdene. In acest moment proiectul este sprijinit de catre Consiliul Judetean Cluj, prin programul Fondul de Tineret, Primaria Municipiului Turda, Slow Food International, Colegiul National Mihai Viteazul, membri ai asociatiei, precum si…

Citește mai departe

Gradinaritul in noiembrie

Primele semne in curti si gradini sunt caderea frunzelor la majoritatea speciilor de plante si transformarea nuantelor vesele in nuante de verde-galbui, galben-rosiatic sau chiar crem-maro. Aceasta schimbare ne indeamna sa incepem pregatirea gradinii pentru iarna, sezon care este aproape. In gradinile care mai au, inca, ramasite de specii floricole, acestea se indeparteaza, impreuna cu…

Citește mai departe