Array

Asociatia Ivan Patzaichin lanseaza un program de „pescaturism” in Delta Dunarii

Asociatia Ivan Patzaichin lanseaza un program de "pescaturism" in Delta Dunarii
Asociatia Ivan Patzaichin lanseaza un program de „pescaturism” in Delta Dunarii

Asociatia „Ivan Patzaichin – Mila 23” a lansat, la Tulcea, proiectul „Lotca Habitat: Pescaturism in Delta Dunarii”, ce propune un nou tip de activitate in sprijinul comunitatilor din Delta.

„In 2015 veti avea ocazia sa vedeti ajungand la maturitate cateva proiecte de ecoturism la care lucram de ani buni. Pentru ca sunt multe, am inceput devreme, inainte sa se desprimavareze, cu proiectul pe care l-am denumit Pescaturism, pentru care am primit sprijin de la un partener de nadejde, cu multa experienta in dezvoltarea turismului de bun simt pe Dunare, GIZ. Va invit sa ne urmariti in continuare, sa vedeti cum vom face din lotca gondola Deltei, si cum vom ajuta astfel sa straluceasca din nou un simbol al Deltei care este, in acest moment, pe cale de disparitie, ca o specie rara de pasari. Si va mai invit sa veniti alaturi de noi, sa oprim acest proces, prin practicarea unui turism responsabil, de bun simt, natural”, a spus Ivan Patzaichin.

Proiectul Lotca Habitat va introduce in vorbirea curenta un termen inca necunoscut: pescaturismul, un concept nou in Romania, dar din ce in ce mai popular la nivel european. Pescaturismul propune turistilor sa incerce, alaturi de pescari, o zi din viata acestora. Astfel, din lotca, turistii vor insoti pescarii in traseul lor zilnic printre varse si vintire, si vor putea gati impreuna masa traditionala de peste in gospodaria acestora, sau direct pe mal, chiar in gradina de legume.
Acest tip de activitate turistica de nisa, neintruziva, cu mare potential de atractivitate, imbunatateste si diversifica oferta operatorilor de turism, adaugand experiente noi pentru turistii care vor sa se apropie de natura si de cultura locului.

A fost prezentat prototipul lotcii pentru pescaturism, ce va fi expus pentru urmatoarele doua luni la Centrul de Informare si Promovare a Destinatiei Eco Delta Dunarii, de pe faleza Tulcea.

Publicul prezent la lansare a facut cunostinta si cu cele 5 familii de pescari din proiect. Acesta se va derula pentru inceput in Mila 23, unde se la sfarsitul lunii mai 2015, familiile Trofimov, Buhaev, Covaleov, Munteanu si Iliev vor incepe tururile de pescaturism cu lotca pe trasee speciale, dedicate, transformand astfel activitatea lor de zi cu zi intr-un produs turistic.

Proiectul „Lotca Habitat: Pescaturism in Delta Dunarii” este derulat de Asociatia „Ivan Patzaichin – Mila 23” in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Compania de Turism Lent (CTL) si este finantat de Agentia Germana de Cooperare Internationala (GIZ) prin Danube Competence Center (platforma de cooperare in domeniul turismului din regiunea Dunarii). Proiectul a demarat in octombrie 2014 si se va finaliza in iulie 2015, iar bugetul total este de 29.320 euro, din care 25% din contributie proprie a Asociatiei „Ivan Patzaichin – Mila 23”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente