Array

Parisul va interzice „circa trei milioane de masini” in centru, din cauza poluarii

Parisul va interzice „circa trei milioane de masini” in centru, din cauza poluarii
Parisul va interzice „circa trei milioane de masini” in centru, din cauza poluarii

Autoritatile franceze continua sa caute masuri impotriva poluarii excesive prezente in capitala tarii. Una fezabila este interzicerea masinilor vechi.

Parisul va interzice „circa trei milioane de masini” in centru, din cauza poluariiParisul va interzice „circa trei milioane de masini” in centru, din cauza poluarii

Acum circa un an in urma, nivelul de poluare inregistrat in Paris depasea nivelul critic, punand in garda autoritatile locale, care au venit cu o masura dura: circulatia alternativa a autovehiculelor, in functie de numarul de inmatriculare.
Desigur, o astfel de masura intr-un stat democratic nu va face decat sa starneasca revolta in randul cetatenilor si sa aduca bani la bugetul francez; si sa starneasca din nou revolta in randul cetatenilor.

Schema a fost anulata atunci, insa gandul la un Paris ferit, pe cat posibil, de poluare, a ramas. Iar acum a aparut un nou proiect, unul care nu va fi, probabil, chiar pe placul soferilor.

Conform Autocar, din aceasta vara se asteapta ca circulatia in zona centrala a Parisului sa fie interzisa pentru autocare, autobuze si autocamioane inmatriculate inainte de 30 septembrie 2001, acestea avand acces doar pe inelul exterior al orasului. Aceeasi regula se aplica si pentru autovehiculele comerciale si furgonetele inmatriculate pana in 30 septembrie 1997.

In ceea ce priveste autovehiculele de pasageri, restrictia se aplica pentru masinile inmatriculate inainte de 31 decembrie 1996. Iar aceasta se va aspri, treptat, astfel incat in 2020 doar vehiculele de pasageri inmatriculate dupa 2011 si motocicletele inmatriculate in a doua jumatate a lui 2015 vor avea acces in zona centrala a capitalei Frantei.
Aceste masuri vor fi insotite de „incurajari” financiare din partea guvernului francez, care va oferi stimulente de pana la 10.000 € soferilor posesori de masini diesel care vor alege sa treaca la masini electice. In acelasi timp, statul va continua lupta cu dieselul, marind accizele pentru acest tip de carburant.

Ignorand faptul ca la noi lipsa infrastructurii pentru masini electrice este cat se poate de evidenta si imaginandu-ne ca am avea incarcatoare la tot pasul, suntem curiosi daca ai face trecerea de la diesel la electric.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente