Fertilizarea legumelor cu coaja de ou

Fertilizarea legumelor cu coaja de ou

Cojile de oua rezultate in bucatarie, le adunam, le uscam, le maruntim si le pastram in pungi de hartie pana le vom aplica in gradina de legume ca ingrasamnat natural

Coaja de ou este considerata un ingrasamant ce se foloseste in legumicultura ecologica, care creste fertilitatea si imbunatateste structura solului Cojile se utilizeaza sub forma de infuzie turnand apa peste bucatile maruntite, lasate la infuzat de la cateva ore la cateva zile, dupa care se uda plantele la radacina. Cojile se utilizeaza si sub forma maruntita pentru a fi incorporate in sol cu grija sau imprastiate in jurul plantelor.
Coaja de ou contine carbonatul de calciu, ce inlocuieste ingrasamantul cu calciu si este mai bine asimilat de plante, mai ales daca se aplica plantelor in faze avansate de vegetatie. De asemenea coaja de ou contine microelemente, care sunt foarte necesare plantelor.
Dintre legume, conopida reactioaneaza cel mai puternic la fertilizarea cu coaja de ou. Tot cojile de oua alunga daunatorii nedoriti in gradina respectiv coropasnitele, melcii si limacsi, indeosebi din culturile de varzoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *