Casa Alba planteaza legume organice in gradina

0
457

ABC news’ Brian Hartman a anuntat ceea ce multi au asteptat sa auda de luni de zile: familia Obama va planta in curand o gradina de de legume organice pe loturile sudice de pamant ale Casei Albe.

Urmarind un interviu de 60 de minute cu bucatarul-sef Chez Panisse, renumitul opozant al mancarurilor de tip fast food si activist in obiceiurile alimentare nationale imbunatatite in SUA, cu Alice Waters, in ziua de duminica 15 martie, in care ea a facut un apel riguros pentru o gradina organica la Casa Alba, Prima Doamna Michelle Obama a vorbit despre planurile ei pentru gradina intr-un interviu pentru Oprah Winfrey in revista O, care va fi inclus in editorialul din aprilie.

Doamna Obama a vorbit, de asemenea, despre importanta nutritiei sanatoase in acel articol si despre impactul pe care, spera ea, il va avea gradina in transmiterea acestui mesaj natiunii:

white-house-organic-garden-lawn-planted-rows-of-vegetable-green-leafy-plants-washington-dc-president-front-columns-pennsylvania-avenue-photo.jpgVrem sa o folosim ca un principiu de educatie, sa vorbim despre sanatate si cat de delicios poate fi sa mananci proaspat, cum sa iei acele alimente sa le incluzi intr-un regim alimentar echilibrat. Stiti, ca acea rosie din gradina proprie are un gust diferit decat o rosie din alta parte. Si mazarea – cum este sa mananci mazare in toate anotimpurile? Asa ca ne-am dori ca, un exemplu de educatie si constientizare sa fie Casa Alba. Si cu toata speranta, copiii vor fi interesati, pentru ca sunt si copii care locuiesc aici.

Gradina in cauza reprezinta o victorie in ce priveste hrana solida si sustinatorii agriculturii, cum ar fi Proiectul Ferma Organica a Casei Albe (White House Organic Farm Project – WHO Farm), care au facut campanie publica de luni de zile pentru acest rezultat. Toamna trecuta personalul WHO Farm a calatorit in intreaga tara intr-un autobus scolar alimentat cu biocombustibil ca sa sporeasca gradul de constientizare si sa atraga atentia asupra solicitarilor adresate Casei Albe. Activismul inca functioneaza – totul se infatiseaza sub forma unor radacini de iarba, sau, in acest caz, a unor radacini de plante.

Solurile Casei Albe au fost, categoric, mai putin rustice incepand cu 1945, dupa ce Franklin D Roosevelt a parasit biroul si „gradina victoriei” a Primei Doamne a fost inlocuita cu plante necomestibile. Totusi, pe durata mandatului lui Woodrow Wilson, in timpul Primului Razboi Mondial, pajistea arata ca cele ale fermelor din statul lui de provenienta, Virginia, cu oi aduse pentru a paste in voie, ca un gest de sustinere a trupelor de peste ocean. Nici un activist zootehnic nu a sustinut, inca, eforturile campaniei pentru gradina fortand familia Obama sa aduca animalele de ferma inapoi la Casa Alba.

Sursa: Sustain a blog

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.