Ora pamantului, aniversata si la Turda

Ora pamantului, aniversata si la Turda
Ora pamantului, aniversata si la Turda

Primaria Municipiului Turda, in parteneriat cu Fundatia de Ecologie si Turism „Potaissa”,Asociatia Slow Food Turda,Asociatia Turda-TINColegiul National „Mihai Viteazul” va invita sa onorati initiativa organizatieiWorld Wide Fund for Nature si sa fiti prezenti, in data de 23 martie 2013, intre orele 20.30 – 21.30, pe platoul din fata institutiei, pentru a va alatura evenimentului universal „ORA PĂMÂNTULUI.”

Aceasta este cea mai mare actiune voluntara ecologista din istorie, implicand milioane de oameni din intreaga lume. Sambata, 23 martie, pret de 60 de minute, oameni si institutii de pe tot globul se vor uni pentru a stinge luminile. In anul 2012, peste 6.950 de orase, din peste 152 tari, au participat la acest demers mondial. Printre localitatile din Romania care au raspuns favorabil acestei initiative, avem placerea sa regasim si municipiul nostru.

Evenimentul „Ora Pamantului” a fost organizat pentru prima data in 31 martie 2007, la Sydney, in Australia si a devenit un an mai tarziu, cea mai mare actiune colectiva de stingere a luminilor din istorie. Mesajul evenimentului este atat unul simbolic, incurajand gestul de a stinge lumina in efortul global de a atrage atentia asupra problemelor de mediu actuale, cat si unul practic, promovand economisirea energiei prin mijloace simple, atat in cadrul restrans al familiei, cat si in companiile sau institutiile in care ne desfasuram activitatea.  Este un angajament simbolic de a ne schimba stilul de viata, de a reduce impactul negativ asupra mediului, pentru binele planetei care ne sustine viata.

Primaria Municipiului Turda are placerea de a-i invita pe toti cetatenii sa raspunda in spiritul acestei manifestari prin gestul simbolic al reducerii consumatorilor casnici, iar cei care vor dori sa se alature organizatorilor sunt asteptati pe platoul din fata institutiei, unde se vor aprinde lumanari si va fi sustinut un scurt moment artistic.

Pentru a promova ideea mobilitatii urbane durabile si pentru a propune o alternativa viabila la transportul urban, un grup de biciclisti turdeni vor marca „Ora Pamantului” printr-un tur nocturn pe bicicleta, pe un traseu pornind din Piata 1 Decembrie 1918 – str. Andrei Saguna – str. Ghe. Lazar – str. Axente Sever – str. Castanilor – Piata Republicii – Piata 1 Decembrie 1918 – str. Libertatii – sens giratoriu – str. Libertatii – retur Piata 1 Decembrie 1918.

Speram ca acest demers sa capteze interesul dumneavoastra si avem satisfactia ca proiectele ecologiste si voluntare au tot mai multi adepti in municipiul nostru.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente