Targ Slow Food si festival folcoric in Piata Sfatului, Brasov

0
512
Targ Slow Food si festival folcoric in Piata Sfatului, Brasov
Targ Slow Food si festival folcoric in Piata Sfatului, Brasov

Un nou targ Slow Food „Roadele Pamantului are loc in acest sfarsit de saptamana (28-29 mai) in Piata Sfatului din Brasov. Noutatile editiei curente, cea de-a XXV-a, sunt branzeturile de capra produse de familia Traian Marius Oncioiu din Rasnov.

Standurile targului din Piata Sfatului vor abunda in produse romanesti de carmangerie, branzeturi proaspete si maturate, paine pe vatra, turta dulce, vin, ulei presat la rece, prajituri de casa, pastrav afumat, produse apicole si multe altele.

La targ  participa de fiecare data si reprezentanti ai unor mici producatori din strainatate. Astfel, oferta acestei luni cuprinde in afara produselor autohtone, martipan din Ungaria, dulciuri siciliene din pasta de migdale, mezeluri, branzeturi si aperitive din Italia – tara in care a luat nastere miscarea Slow Food. Piata este deschisa atat sambata, cat si duminica, in intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire daca vremea o va permite.

Duminica aveti un motiv in plus sa vizitati Piata Sfatului, pentru ca de la orele 14.00 incepe Festivalul National Studentesc Folcloric „Flori de Mai”. Evenimentul este organizat in parteneriat cu Asociatia „Roadele Pamantului”® din Brasov si reuneste ansamblurile Caselor de Cultura Studentesti din tara. Alaturi de acestia vor urca pe scena Angela Rusu, Ansamblul de dansuri Eftimos, al Comunitatii Elene din Brasov, si Orchestra Tara Barsei.

Targul Slow Food „Roadele Pamantului”® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov si al Asociatiei Roadele Pamantului®, realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Brasov, al Consiliului Local Brasov, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov si al Bisericii Evanghelice CA Brasov. Urmatoarea editie este programata intre 25-26 iunie 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.