Saptamana pentru mediu

0
1166
Saptamana pentru mediu
Saptamana pentru mediu

In perioada 16 – 20 mai 2011, Grupul Scolar Economic de Turism, Iasi, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Asociatia TERIS Iasi, Asociatia MAI BINE Iasi, Consortiul de Cercetare Regional (Moldova) de Monitorizare si Protectie a Mediului, Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Iasi, S.C. Salubris S.A.,a implementat proiectul judetean „Saptamana pentru mediu”, editia a II-a.

Activitatile prevazute in cadrul proiectului „Saptamana pentru mediu” au fost:

  • Luni, 16 mai 2011Lectii de educatie ecologica;
  • Marti, 17 mai 2011 – Concursul judetean „Saptamana pentru mediu„, editia I, care a avut doua sectiuni: Sectiunea – Expozitie – Planeta are nevoie de noi – Reciclam si inventam s-a adresat elevilor din clasele IV-VIII, care au promovat mediul inconjurator (au evidentiat problemele cu care se confrunta planeta si au identificat solutii posibile pentru diminuarea efectelor poluarii) prin realizarea unor postere /desene /picturi si produse realizate din materiale reciclabile si Sectiunea – Filme eco – Protejarea mediului inconjurator pentru elevii din invatamantul liceal;
  • Miercuri, 18 mai 2011Caravana francofona pentru biodiversitate prezentare realizata de prof. univ. dr. Ovidiu Toma, Universitatea Al. I. Cuza, Facultatea de Biologie
  • Joi, 19 mai 2011 – amenajarea unor spatii verzi in curtea scolii.
  • Vineri, 20 mai 2011 –  participarea cadrelor didactice si a elevilor  imbracati in tricouri maro si verzi pentru a realiza Copacului viu – simbolul vietii pe terenul de sport de la Grup Scolar Economic de Turism.

Au fost realizate sesiuni de informare cu privire la protejarea mediului inconjurator pentru 325 de elevi si 25 de cadre didactice care au participat la activitatile proiectului. Actiunile intreprinse in proiect au contribuit la dezvoltarea spiritului ecologic a elevilor de la Grup Scolar Economic de Turism Iasi, precum si a constientizarii problemelor cu care se confrunta mediul din cauza lipsei de responsabilizare a unor cetateni.

Scopul proiectului „Saptamana pentru mediu” a urmarit dezvoltarea atitudinii civice si imbunatatirea nivelului de responsabilizare sociala a elevilor cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani, precum si a membrilor comunitatii iesene, prin actiuni de constientizare si sensibilizare cu privire la importanta protejarii si conservarii mediului inconjurator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.