Ziua Mondială a Zonelor Umede, marcată de APM Suceava printr-o masă rotundă, cu tema “Zonele umede şi schimbările climatice”

Ziua Mondiala a Zonelor Umede, marcata de APM Suceava printr-o masa rotunda, cu tema “Zonele umede si schimbarile climatice”

Agentia pentru Protectia Mediului Suceava, in parteneriat cu Asociatia Eudemos, va organiza maine, de la ora 11.00, la sediul din municipiul Suceava, de pe strada Bistritei nr. 1A, o masa rotunda cu tema “Zonele umede si schimbarile climatice”. Manifestarea marcheaza “Ziua Zonelor Umede – 2 februarie” – eveniment gandit ca un prilej de sensibilizare a…

Citește mai departe

In saptamana Scoala altfel, WWF implementeaza metode de Educatie pentru Dezvoltare Durabila in scoli din 10 judete

6 aprilie 2015 – WWF-Romania sustine scolile si profesorii pentru conectarea elevilor cu natura, promovarea unui stil de viata durabil si a cetateniei active, in cadrul saptamanii „Scoala Altfel – Sa stii mai multe, sa fii mai bun”. WWF si partenerii sai le pun la dispozitie scolilor din intreaga tara materiale online gratuite, utile pentru organizarea…

Citește mai departe

OMS: In jurul anului 2050, jumatate din populatia lumii va fi afectata de cel putin o forma de alergie

In jurul anului 2050, jumatate din populatia lumii va fi afectata de cel putin o forma de alergie, situatie provocata de modificarile rapide ale mediului si stilului de viata, estimeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Avand in vedere aceasta prognoza si tinand cont de faptul ca alergia ocupa in prezent locul al patrulea la nivel…

Citește mai departe

Expozitia „Lumea este insetata pentru ca noua ne este foame“, la Colegiul „Sfantul Nicolae“

In perioada 18 martie – 25 martie, la receptia Colegiului „Sfantul Nicolae“ are loc o expozitie cu numele „Lumea este insetata pentru ca noua ne este foame“. Aceasta are menirea de atrage atentia asupra consumului de apa necesar pentru a putea produce hrana zilnica. Expozitia este integrata in cadrul manifestarii „Saptamana verde“, o ramura a…

Citește mai departe
Direcţia Silvică Gorj a demarat campania de împăduriri

„Luna plantarii arborilor”, demarata cu succes de reprezentantii Directiei Silvice Valcea

Pentru silvicultori aceasta perioada de timp inseamna munca si raspundere sporita pentru gospodarirea durabila a padurilor judetului, fie ale statului, fie ale proprietarilor particulari. • Pe langa actiunile de impadurire, reprezentantii Directiei Silvice Valcea vor derula, impreuna cu voluntari, si activitati de igienizare pe Dealul Capela din Ramnicu Valcea. • „Luna plantarii arborilor”, notiune ce…

Citește mai departe

Ziua Nationala fara tutun la Resita

Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Caras-Severin deruleaza o bserie de activitati de informare si constientizare in mediul scolar, familial si in comunitate, asupra riscurilor consumului de tutun. Ziua Nationala fara Tutun organizata sub denumirea ”Ajuta–ma sa cresc!” este marcata, in fiecare an, in a treia joi din noiembrie si are ca scop informarea…

Citește mai departe
Locuitorii raionului Flore?ti opteaz? pentru un mediu mai curat

Locuitorii raionului Floresti opteaza pentru un mediu mai curat

Organizatorii campaniei de sensibilizare si informare cu genericul „Pentru sanatate si un mediu mai curat, colecteaza deseurile separat”, demarata in luna ianuarie a.c., au prezentat comunitatii rezultatele obtinute pana acum, in contextul unei conferinte de presa. Cu aceasta ocazie, a fost lansata societatea pe actiuni „Servicii Salubrizare Floresti”. Campania de sensibilizare si informare are loc…

Citește mai departe

„Arca lui Noe”, campania menita sa salveze animalele salbatice din Romania, continua in online

„Arca lui Noe”, o campanie de sensibilizare a clasei politice si a opiniei publice privind protejarea animalelor salbatice din Romania, precum rasii, cerbii si ursii, lansata in 2012, continua in acest an cu o serie de initiative, intre care si lansarea unui site dedicat acestui proiect. Proiectul „Arca lui Noe”, menit sa sensibilizeze opinia publica…

Citește mai departe
Salvati Muntele – „Ultima Resursa” a Romaniei a ajuns in Muntii Vrancei

Salvati Muntele – „Ultima Resursa” a Romaniei a ajuns in Muntii Vrancei

Astazi, 26 august a.c, cei doi tineri cercetasi din municipiul Dej, Galbeaza Gabriel si Marton Adrian, membrii ai Organizatiei Nationale „Cercetasii Romaniei” – filiala Dej, care si-au propus ca in perioada 26 iulie – 15 septembrie 2014 sa strabata Carpatii Occidentali, Carpatii Meridionali si Carpatii Orientali, au fost intampinati de jandarmii montani pe Varful Lacauti…

Citește mai departe
LIFE+ Cerere de propuneri 2014

LIFE+ Cerere de propuneri 2014

Comisia invita entitatile inregistrate in Uniunea Europeana sa prezinte propuneri pentru cererea de propuneri LIFE+ din 2014. Status: ACTIV Depunere pana la: 30.09.2015 Buget: 283.122.966 euro Beneficiari Propunerile trebuie sa fie prezentate de entitati publice, organizatii private comerciale, organizatii private non-comerciale, incluzand ONG-urile. Obiective generale: a) sa contribuie la tranzitia catre o economie eficienta din punctul de vedere…

Citește mai departe

ViitorPlus a castigat premiul Energy Globe pentru ecOprovocarea

Premiul national Energy Globe 2014 pentru Romania a fost decernat ONG-ului ViitorPlus pentru proiectul ecOprovocarea, o competitie inovativa pentru protectia mediului inconjurator destinata unor scoli din Calarasi si Zalau. Pe 28 mai, dna. Teia Gavrilescu a primit distinctia in cadrul unei ceremonii festive desfasurate la sediul Sectiei Comerciale a Ambasadei Austriei la Bucuresti. ecOprovocarea isi…

Citește mai departe
Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice în Crasna, Bâlteni şi Novaci, judetul Gorj

O noua campanie de colectare a deseurilor, derulata de APM Iasi

In urmatoarea perioada se va desfasura o campanie de reciclare a deseurilor in mai multe comune din judet, derulata de  Agentia pentru Protectia Mediului Iasi. Campania de colectare a deseurilor electrice, electronice sielectrocasnice (DEEE-urilor) si premierea castigatorilor in cadrul concursului scolar „Patrula de reciclare” se va derula pana la data de 20 iunie, in cadrul sarbatorii „Zilelor Mediului”. In aceasta perioada vor fi…

Citește mai departe
Parteneriat transfrontalier strategic pentru turism durabil la Dun?rea de Jos

Clubul Ecomontan „Origini Verzi” Suceava desfasoara proiectul “Mobilitate transnationala pentru dezvoltare durabila”

Clubul Ecomontan „Origini Verzi” Suceava, desfasoara proiectul de mobilitate “Mobilitate transnationala pentru dezvoltare durabila”, nr. de referinta 2013/BIL-2/21” finantat din cadrul Programului Fondul ONG in Romania – Fondul pentru Relatii Bilaterale, informeaza intr-un comunicat de presa, Nicoleta Robciuc, coordonatorul proiectului. norocPotrivit sursei citate, partenerul norvegian al proiectului este AGRI ROMANIA ONG Norvegia care va avea…

Citește mai departe

Masuri de reducere a presiunilor asupra spatiilor verzi din orase

Agentia pentru Protectia Mediului Suceava organizeaza, astazi, incepand cu ora 11, la sediul institutiei din municipiul Suceava, masa rotunda cu tematica „Sa construim orase verzi in judetul nostru”. Manifestarea are loc in contextul „Zilei Pamantului”, directorul APM, Vasile Osean, aratand ca evenimentul, parte a calendarului ecologic, marcat pe toata planeta, in data de 22 aprilie,…

Citește mai departe

Comisia Europeana lanseaza proiectul „Pentru o Europa mai curata”

Comisia Europeana a anuntat, marti, lansarea initiativei „Pentru o Europa mai curata”, destinata incurajarii actiunilor de ecologizare, cresterii gradului de sensibilizare cu privire la amploarea problemei pe care o reprezinta deseurile si, totodata, pentru incurajarii schimbarilor de comportament in aceasta privinta. Evenimentul va avea loc la 10 mai, fiind coordonat de Saptamana europeana pentru reducerea…

Citește mai departe

Planul de actiune pentru viitorul productiei ecologice in Uniunea Europeana

Ambitia planului de actiune este de a sprijini cresterea sectorului, impreuna cu schimbarile viitoare ale cadrului legislativ, in special prin explorarea un mediu nou si posibilitati pe termen lung pentru solutii la provocarile legate de oferta si de cerere. 1. INTRODUCERE Productia ecologica este un sistem global de gestiune agricola si de productie alimentara care…

Citește mai departe

Apa din fantanile de la tara, poluata cu nutrienti

In majoritatea comunelor si satelor din Romania, apa din fantana este poluata cu nitrati, substanta provenita din depozitarea haotica a gunoiului de grajd si a latrinelor neimpermeabilizate din gospodariile oamenilor. Pornind de la acest lucru, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a demarat, anul trecut, o ampla campanie de sensibilizare si constientizare a persoanelor care locuiesc…

Citește mai departe
23 de ?coli ploie?tene vor participa la concursul “?coala Recicl?rii 2014?

RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizeaza, Recicleaza

ECOTIC si Ateliere Fara Frontiere desfasoara din iulie 2013 proiectul denumit „RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizeaza, Recicleaza”, oferind o noua sansa persoanelor dezavantajate cu sprijinul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice. Campania se desfasoara in 12 scoli din 12 comunitati din tara pana la sfarsitul lunii mai a acestui an, orasele vizate fiind…

Citește mai departe

APM Suceava anunta o noua campanie de plantari in perioada februarie – aprilie 2014

Tinand cont de faptul ca Luna Padurii este unul din cele mai importante evenimente silvice si ecologice, reprezentand o modalitate de sensibilizare a tinerilor si a factorilor decizionali, cu privire la importanta padurilor precum si a reusitei campanii de plantare din anul 2013 cand s-au plantat peste 30.000 de puieti, Agentia pentru Protectia Mediului Satu…

Citește mai departe

Tinerii aradeni promoveaza activitatile de recreere din Parcul Natural Lunca Muresului

Administratia Parcului Natural Lunca Muresului, impreuna cu Excelsior Arad – „Asociatia Pentru Promovarea Valorilor Naturale si Culturale ale Banatului si Crisanei”, anunta finalul proiectului derulat cu sprijinul Primariei Municipiului Arad, in cadrul programului „Proiecte de Tineret, Invatamant si Recreative”. Scopul acestui proiect, derulat in parteneriat, a fost realizarea primului ghid turistic de promovare al ariei…

Citește mai departe

Pasunile semanate pentru biodiversitate, cea mai buna solutie pentru reducerea emisiilor si a eroziunii solului

Proiectul portughez intitulat Sown Biodiverse Pastures (pasuni semanate bogate in biodiversitate) a fost declarat castigator pentru solutia inovatoare propusa cu privire la reducerea emisiilor de CO2, eroziunea solului si riscul producerii de incendii ale vegetatiei, in acelasi timp propunand solutii pentru cresterea productivitatii pasunilor. Proiectul a fost declarat de catre Comisia Europeana drept castigator al…

Citește mai departe

Ursii bruni si lupii din Muntii Apuseni, protejati printr-un proiect din Marea Britanie

Ursii bruni si lupii din Muntii Apuseni vor fi protejati printr-un proiect din Marea Britanie, selectat pentru finantare de Comisia Europeana in cadrul programului Life+, in care nu se regaseste, la aceasta sesiune, niciun proiect romanesc.   Comisia Europeana a aprobat finantarea a 248 de noi proiecte in cadrul programului Life+, care reprezinta fondul pentru mediu…

Citește mai departe

    “Eco – friendly Planet… This is our Home, Keep it Clean!” cu Asociatia Drumetii Montane

    Asociatia Drumetii Montane a desfasurat activitati de ecoturism in cadrul proiectului Eco-friendly Planet… This is our Home, Keep it Clean!, proiect finantat de Comisia Europeana prin ANPCDEFP Bucuresti, facand parte din Programul de invatare pe tot parcursul vietii, fiind un proiect intre 2 scoli. Cei 27 de tineri  bulgari sositi in judetul Gorj au participat…

    Citește mai departe
    CEO a cump?rat certificate de CO2 în valoare de 71 de milioane de lei

    Concursul „Lumea pe care o vrei” alege cel mai bun proiect european de reducere a emisiilor de dioxid de carbon

    Concursul „Lumea pe care o vrei”: A inceput  procesul de votare pentru cel mai bun proiect european de reducere a emisiilor de dioxid de carbon Bruxelles, 2 iulie 2013 – Prima etapa in cautarea celei mai bune solutii europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera a ajuns la final. Concursul „Lumea…

    Citește mai departe

      Proiecte de Protectia Mediului la Galati

      In cadrul unei conferinte de presa desfasurate vineri dupa-amiaza, Centrul de Consultanta Ecologica din Galati a oferit, la sediul acestuia, mai multe informatii cu privire la problemele cu care se confrunta ONG-ul, la proiectele pe care le demareaza si la scrisoarea adresata Ministrului Mediului, Rovana Plumb, care a fost trimisa in cursul aceleiasi zile. In…

      Citește mai departe
      «Ziua Mondial? f?r? Tutun», s?rb?torit? pe 31 mai la Braila

      «Ziua Mondiala fara Tutun», sarbatorita pe 31 mai la Braila

      Astazi, Centrul Antidrog Braila desfasoara activitati de informare, privind riscurile consumului de tutun in mediul scolar si in penitenciar In fiecare an, pe 31 mai, Organizatia Mondiala a Sanatatii celebreaza „Ziua Mondiala Fara Tutun”, fiind scoase in evidenta riscurile de sanatate asociate consumului de tutun. La nivel global, consumul de tutun omoara anual aproape 6…

      Citește mai departe
      Concurs de colectare a deseurilor electronice, destinat companiilor

      Campanie de colectare a deseurilor electronice in Botosani

      In perioada 18-26 aprilie se deruleaza campania „Recicleaza azi, pentru sanatatea ta de maine”, organizata de Societatea Urban Serv, in parteneriat cu Primaria Botosani, Asociatia Ecotic Bucuresti, Agentia pentru Protectia Mediului Botosani si Cercul Protectia Mediului de la Palatul Copiilor Botosani. In perioada 18-21 aprilie sunt programate actiuni de informare si sensibilizare a cetatenilor, pentru…

      Citește mai departe

      Marul nu creste la supermarket: prima livada pedagogica din Cluj-Napoca

      Asociatia ADESCO, cu sediul in Cluj-Napoca, a fost selectionata de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania in vederea finantarii proiectului „Marul nu creste la supermarket: prima livada pedagogica din Cluj-Napoca”, in cadrul programului „Spatii Verzi – componenta Spatii Verzi Urbane”. Componenta de program Spatii Verzi Urbane are ca tema reabilitarea spatiilor verzi cu functii comunitare…

      Citește mai departe

      Campania de promovare si constientizare a Proiectului “Controlul Poluarii cu Nutrienti”

      Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a organizat un seminar dedicat reducerii poluarii resurselor de apa in comunele CĂIUTI si GĂRLENI, din judetul BACĂU, doua dintre localitatile stabilite pentru intalnirile expertilor de mediu cu grupuri de promotori (profesori, invatatori, medici, preoti)care sa sensibilizeze opinia publica si tanara generatie cu privire la problemele de sanatate din mediul rural, generate de poluarea apelor,  din surse agricole…

      Citește mai departe
      Activit??i de educa?ie ecologic? în ?coli din jude?ele Gorj ?i Vâlcea

      Educatia ecologica, miza unui seminar de profil la Gura Humorului

      Campania de sensibilizare si constientizare a proiectului „Controlul integrat al poluarii cu nutrienti”, initiata de Ministerul Mediului si Schimbarilor si derulata la nivelul judetului Suceava incepand cu 15 martie, continua, azi, la Gura Humorului, cu „Seminarul pentru formare de formatori – educatie ecologica”, ce are loc la sediul Primariei, incepand cu ora 13. Dupa cum…

      Citește mai departe
      Peste 400.000 euro pentru ecologizarea comunei Verne?ti

      Peste 400.000 euro pentru ecologizarea comunei Vernesti

      In cadrul campaniei proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”, in comuna buzoiana a fost organizat un seminar pentru informarea populatiei cu privire la poluare si obiectivele realizate pentru combaterea ei Ministerul Mediului si Schim­barilor Climatice a organizat ieri, in comuna Vernesti, un seminar de educatie ecologica, eveniment derulat in cadrul campaniei de sensibilizare si…

      Citește mai departe