Marul nu creste la supermarket: prima livada pedagogica din Cluj-Napoca

Marul nu creste la supermarket: prima livada pedagogica din Cluj-Napoca
Marul nu creste la supermarket: prima livada pedagogica din Cluj-Napoca

Asociatia ADESCO, cu sediul in Cluj-Napoca, a fost selectionata de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania in vederea finantarii proiectului „Marul nu creste la supermarket: prima livada pedagogica din Cluj-Napoca”, in cadrul programului „Spatii Verzi – componenta Spatii Verzi Urbane”. Componenta de program Spatii Verzi Urbane are ca tema reabilitarea spatiilor verzi cu functii comunitare (creare, dezvoltare, intretinere). Programul este destinat organizatiilor neguvernamentale din Romania, in parteneriat cu scoli si institutii publice din orasele/municipiile din Romania.

In cadrul programului Spatii Verzi, in anul 2013 au fost depuse 104 proiecte pentru componenta Spatii Verzi Urbane. Evaluarea proiectelor a avut loc in 26 martie. Comitetul de evaluare a ales pentru finantare 27 de proiecte, intre care si cel depus de catre asociatia ADESCO.

Scopul proiectului „Marul nu creste la supermarket: prima livada pedagogica din Cluj-Napoca”, propus de ADESCO, in colaborare cu Gradinita „Aschiuta”, este infiintarea unei livezi pedagogice si amenajarea spatiului verde din curtea gradinitei, pentru cei 175 de copii de la Gradinita ”Aschiuta”, locatia N. Pascaly nr. 2-4, din Cluj-Napoca, si constientizarea copiilor asupra importantei protejarii mediului inconjurator.

ADESCO va implementa proiectul cu ajutorul voluntarilor proprii, care vor colabora cu personalul gradinitei, atat in activitatea de amenajare a spatiului, cat si in activitati de implicare si sensibilizare a copiilor cu privire la importanta protejarii mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *