Laboratorul Verde al Reciclarii continua: Editiei a II-a a Caravanei va vizita scolile din 11 de orase

Laboratorul Verde al Reciclarii continua: Editiei a II-a a Caravanei va vizita scolile din 11 de orase
Laboratorul Verde al Reciclarii continua: Editiei a II-a a Caravanei va vizita scolile din 11 de orase

Realizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, programul educational Laboratorul Verde al Reciclarii continua si anul acesta, ducand mai departe angajamentul Eco-Rom Ambalaje de a genera o schimbare a comportamentului in privinta separarii deseurilor de ambalaje.

A II-a editie a proiectului se va desfasura in perioada aprilie – iunie si va ajunge in scolile din 11 localitati din tara, la aproximativ 3.000 de elevi.

Urmand un concept modern si avand ca principal obiectiv familiarizarea elevilor de clasa a III-a cu procesul de colectare selectiva, Laboratorul Verde al Reciclarii este un autocar modificat si adaptat pentru mintile curioase ale copiilor, fiind prevazut cu echipament multimedia. Astfel, accesul in laborator le ofera acestora oportunitatea de a participa la activitati interactive precum vizionarea unei animatii si a unui spot didactic pe tema colectarii selective si implicarea intr-un joc de echipa pe tablete PC. Elevii trebuie sa fie atenti la jocul pe tablete, trebuie sa demonstreze ca stiu sa colecteze selectiv corect, pentru a acumula cat mai multe puncte. Clasa castigatoare va primi la sfarsitul etapei un premiu special.

Programul national Laboratorul Verde al Reciclarii reprezinta o noutate atat din punct de vedere al continutului informational, cat si al formatului revolutionar pe care il propune: educatia experientiala. Prin intermediul activitatilor dezvoltate, elevii inteleg beneficiile procesului de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje, dar si importanta procesului de reciclare asupra mediului inconjurator.

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice sprijina acest proiect de initiere a copiilor in procesul de colectare selectiva si reciclare a deseurilor de ambalaje, intr-un mod atractiv si interactiv, prin intermediul unei experiente multimedia inedite.

“Aceste actiuni de constientizare a problemei gestionarii deseurilor sunt salutare si vreau sa subliniez importanta lor pe termen lung pentru ca tara noastra sa poata oferi generatiilor viitoare un mediu curat, sanatos si civilizat” a mentionat Ministrul Rovana Plumb.

In prima etapa, Laboratorul Verde al Reciclarii a ajuns in 25 de orase din tara si a implicat peste 4.800 de elevi din 52 de scoli primare, acestia reprezentand prima generatie de „agenti speciali 2.0” ai colectarii selective. Marii castigatori ai primei editii sunt cei 25 de elevi din clasa a III-a C, din „Scoala Gimnaziala Andrei Muresanu”, Deva.

Rezultatele foarte bune inregistrate in prima etapa a caravanei Laboratorul Verde al Reciclarii ne-au dovedit ca interesul si pasiunea elevilor pentru colectarea selectiva au depasit asteptarile noastre. Dorinta de a trai intr-o lume mai curata in care colectarea selectiva este o realitate si nu un vis, ne-a determinat sa ne indreptam spre cat mai multi copii. Speram ca si in etapa a doua sa obtinem rezultate cel putin la fel de bune si cat mai multi elevi sa beneficieze de proiectul educational Laboratorul Verde al Reciclarii”, apreciaza Sorin Cristian Popescu, Director General, Eco-Rom Ambalaje.

Programul educational Laboratorul Verde al Reciclarii se inscrie in initiativa pe termen lung a Eco-Rom Ambalaje de informare si educare ecologica a populatiei si, in continuare, programul se va desfasura in orasele: Bucuresti, Focsani, Iasi, Oradea, Pitesti, Targoviste, Constanta, Slatina, Cluj, Craiova, Galati.

“Cu aceste generatii de copii, incercam sa incepem cat mai devreme, astfel incat ei sa aiba sansa de a fi cetateni model, cetateni europeni, care inteleg ca relatia lor cu mediul inconjurator este foarte importanta. Am incredere in parteneriatul nostru cu Eco-Rom Ambalaje, pentru ca munca lor in acest domeniu este una esentiala si pentru ca se implica activ, de atatia ani, in schimbarile pe care ni le dorim cu totii” a afirmat Ministrul Rovana Plumb.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,534FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente