Masuri de reducere a presiunilor asupra spatiilor verzi din orase

0
414

Masuri de reducere a presiunilor asupra spatiilor verzi din orase
Masuri de reducere a presiunilor asupra spatiilor verzi din orase
Agentia pentru Protectia Mediului Suceava organizeaza, astazi, incepand cu ora 11, la sediul institutiei din municipiul Suceava, masa rotunda cu tematica „Sa construim orase verzi in judetul nostru”.

Manifestarea are loc in contextul „Zilei Pamantului”, directorul APM, Vasile Osean, aratand ca evenimentul, parte a calendarului ecologic, marcat pe toata planeta, in data de 22 aprilie, incepand din 1970, „simbolizeaza responsabilitatea fiecaruia dintre noi de a proteja natura si mediul inconjurator”. In acest sens, specialistii APM vor prezenta semnificatia si importanta acestei zile, cat si normele legale privind spatiile verzi. La actiune sunt invitati reprezentanti ai primariilor oraselor din judetul Suceava, care vor face cunoscuta situatia spatiilor verzi din localitatile pe care le reprezinta, precum si demersurile de extindere a acestora.

Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Suceava, prin specialistii sai, va reaminti, de asemenea, sanctiunile pe care le risca autoritatile locale care nu respecta legislatia din domeniul spatiilor verzi.

La masa rotunda sunt invitati responsabili ai Directiei Silvice, Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare, Inspectoratului Scolar Judetean, organizatiilor neguvernamentale care au intreprins sau desfasoara actiuni de impadurire, actiuni educative, precum si „ecologizari”. „Prin alegerea acestei teme se doreste desfasurarea unei campanii de incurajare a actiunilor si masurilor care conduc la reducerea presiunilor asupra spatiilor verzi din orase si cresterea suprafetei acestora. Evenimentul a fost gandit ca un prilej de sensibilizare a populatiei si factorilor de decizie in legatura cu prejudiciul adus mediului” a declarat directorul executiv la APM, Vasile Osean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.