Clujenii au iesit in strada pentru schimbarile climatice

Clujenii au iesit in strada pentru schimbarile climatice
Clujenii au iesit in strada pentru schimbarile climatice

Aproximativ 100 de clujeni s-au alaturat, duminica, unui mars menit sa atraga atentia asupra schimbarilor climatice si de mediu. Clujenii au iesit in strada pentru schimbarile climatice

Evenimentul a fost organizat la nivel international si face parte dintr-un demers de sensibilizare a autoritatilor cu privire la problemele climatice si de mediu.

Protestatarii clujeni au pornit din Piata Unirii, au strabatut Bulevardul Eroilor si strada 21 Decembrie si s-au oprit pe scarile Casei de Cultura a Studentilor. Evenimentul a decurs in mod pasnic si a fost lipsit de incidente. Nu au lipsit sloganuri precum “Padurea taiata, tara inundata” sau pancarte anti-corporatiste cu mesajul “Nu corporatia face legislatia”.

Printre cererile protestatarilor s-au numarat: interzicerea tehnicilor de extragere a resurselor prin mijloace nocive mediului, protejarea padurilor si oprirea defrisarilor abuzive, sanctionarea drastica a companiilor care incalca legislatia pentru mediu. “ Vrem sa se ia masuri clare pentru a se trece la energii regenerabile, vrem orase sanatoase, cu mult, spatiu verde si infrastructura necesara pentru biciclisti. Vrem sa se intervina in zonele in care se fac despaduriri ilegale si sa se treaca la reampaduriri. Vrem sa se investeasca bani in educatia pentru un mediu mai curat”, s-a putut auzi la portavocea de care s-a folosit unul dintre organizatori.

Proteste similare cu cel de duminica din Cluj au avut loc si in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Iasi, Ploiesti, Satu Mare, Barlad si Targu Mures.

Evenimentul a fost initiat de organizatia civica globala AVAAZ, care a adunat peste doua milioane de semnaturi pentru o petitie legata de problem de mediu si schimbari climatic care urmeza a fi inmanate marti participantilor la Summitul ONU pentru clima, din New York.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente