ViitorPlus a castigat premiul Energy Globe pentru ecOprovocarea

ViitorPlus a castigat premiul Energy Globe pentru ecOprovocarea
ViitorPlus a castigat premiul Energy Globe pentru ecOprovocarea

Premiul national Energy Globe 2014 pentru Romania a fost decernat ONG-ului ViitorPlus pentru proiectul ecOprovocarea, o competitie inovativa pentru protectia mediului inconjurator destinata unor scoli din Calarasi si Zalau. Pe 28 mai, dna. Teia Gavrilescu a primit distinctia in cadrul unei ceremonii festive desfasurate la sediul Sectiei Comerciale a Ambasadei Austriei la Bucuresti. ecOprovocarea isi propune sa educe tinerii implicandu-i practic si determinandu-i sa participe activ la activitati de protejare a mediului.

Pe parcursul a 54.000 ore de activitate prestate de voluntari au fost curatate strazi, parcuri si paduri, au fost plantati peste 54.000 de arbori, pentru aceasta fiind angrenati in discutii si dezbateri oficialitati la nivel local si regional, conduceri de institutii si de scoli. Fiecare scoala a fost reprezentata de o echipa de ecOambasadori alcatuita din 3 profesori si 10 studenti care si-au propus sa creasca gradul de constientizare al tinerilor privitor la importanta mediului inconjurator si sa fie astfel un model pentru studenti. Programul s-a adresat unui numar de 15.000 de studenti si profesori, iar beneficiarii activitatilor proiectului au fost peste 100.000 cetateni.

In saptamanile ce vor urma, mai multi castigatori ai premiilor Energy Globe 2014 din diferite tari ale lumii vor fi premiati in colaborare cu Camera Economica a Austriei. Proiectele castigatoare vor fi rezultatul unor idei simple, vor avea la baza tehnologii inalte si vor oferi raspunsuri la mai multe probleme de protectie a mediului – fie ca este vorba despre eficienta energetica sau despre energii regenerabile care folosesc iscusit diferite alte surse.

Toti castigatorii Energy Globe din peste 160 tari vor fi anuntati online pe site-ul www.energyglobe.info la rubricile ENERGY GLOBE’s unique si la Best Practice Week. Festivitatile de decernare a premiilor se vor incheia la data de 5 iunie – Ziua mondiala a mediului. Sub patronajul UNESCO si in cooperare cu UNEP si UNIDO aceasta campanie de decernare a premiilor si de sensibilizare va avea moto-ul: salvam planeta prin activitatile si nu prin discutiile noastre. Sustenabilitatea incepe cu tine! In esenta ei campania Energy Globe ofera de asemenea cetatenilor si posibilitatea de a descoperi online potentialul individual de salvare a energiei. Folosind instrumentele online, cetatenii vor avea posibilitatea sa descopere modul in care este generata si utilizata energia solara – instrumentele sunt conform conditiilor specifice fiecarei tari si iau in considerare respectivele resurse solare. Cumulul de energii potentiale salvate si potentialul puterii generate de soare sunt cuantificate continuu online.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,329FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente