Start in campania “Let’s do it, Danube!”

Start în campania “Let’s do it, Danube!”
Start in campania “Let’s do it, Danube!”
Start in campania “Let’s do it, Danube!”

Ieri, reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Jiu au demarat campania de educatie privind ecologia si protejarea mediului si a apelor la Colegiul National “Carol I” din Craiova. Aceasta va continua pana la terminarea anului scolar in alte doua unitati de invatamant din judetul Dolj si din Mehedinti. Aceasta campanie face parte din proiectul “Let’s do it, Danube!”ce vizeaza doua directii de implicare sociala: educatia si mediul. In acest context, specialistii A.B.A Jiu au sustinut o lectie deschisa elevilor, explicandu-le domeniile de utilizare a apei, ce inseamna poluarea apelor, de cate feluri este aceasta, care sunt principalele tipuri de poluanti, efectele poluarii asupra florei si faunei din fluviul Dunarea, ce efecte produc transporturile navale, care este legatura dintre apa si energia hidroelectrica.

Administratia Nationala “Apele Romane” devine partener strategic al proiectului “Let’s Do It, Danube !”, eveniment care se va concretiza in curatarea malurilor Dunarii chiar de Ziua Internationala a fluviului, pe data de 29 iunie a.c. Dupa colaborarea din cadrul celor patru editii ale zilei nationale de curatenie, echipa “Let’s Do It, Romania!” desfasoara pentru prima oara proiectul “Let’s Do It, Danube!” impreuna cu A.N. ”Apele Romane”. “Evenimentul de astazi, pe care l-am desfasurat la Colegiul Carol I constituie prima parte din proiectul amintit – cea educationala – urmand sa se concretizeze in curatarea malurilor Dunarii”, a precizat Camelia Barbutu. purtator de cuvant A.B.A Jiu,

Judetele implicate, in acest an, in cadrul zilei de curatenie sunt: Caras–Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta. “Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Inspirat din initiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curatenie organizata, pe data de 3 mai 2008. Din 2010 pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *