«Ziua Mondiala fara Tutun», sarbatorita pe 31 mai la Braila

«Ziua Mondiala fara Tutun», sarbatorita pe 31 mai la Braila
Tutun

Astazi, Centrul Antidrog Braila desfasoara activitati de informare, privind riscurile consumului de tutun in mediul scolar si in penitenciar

In fiecare an, pe 31 mai, Organizatia Mondiala a Sanatatii celebreaza “Ziua Mondiala Fara Tutun”, fiind scoase in evidenta riscurile de sanatate asociate consumului de tutun. La nivel global, consumul de tutun omoara anual aproape 6 milioane de oameni, din care 600 de mii sunt nefumatori, expusi fumatului pasiv. “Este important ca acest fenomen sa fie combatut, deoarece se estimeaza ca, pana in anul 2030, se va ajunge la o crestere a mortalitatii, de la 6 milioane, la 8 milioane de oameni in fiecare an, in special din tarile cu venituri mici si medii”, a precizat psiholog Olga Condrat, coordonatorul Centrului Antidrog Braila.

Pentru a marca ziua de astazi, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila desfasoara activitati specifice, de informare, educare si sensibilizare in mediul scolar si in Penirtenciarul Braila. Elevilor si detinutilor li se va atrage atentia asupra efectelor nocive cauzate de consumul de tutun.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,352FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente