Nita: Strategia energetica Romaniei va fi directionata spre piata, nu spre productie

Nita: Strategia energetica Romaniei va fi directionata spre piata, nu spre productie
Nita: Strategia energetica Romaniei va fi directionata spre piata, nu spre productie

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a afirmat ca saptamana viitoare va fi organizat “un mic colectiv” pentru elaborarea strategiei energetice a Romaniei, care va fi directionata spre piata, nu spre productie, potrivit Mediafax.

“Saptamana viitoare o sa incepem un mic colectiv, dupa care sigur o sa-l marim, si am nevoie de oameni cu viziune, am nevoie de oameni care sa ne spuna cum privesc ei acest domeniu”, a spus ministrul delegat miercuri la conferinta “Mediafax Talk about Energy”.

El a aratat ca se bazeaza pe sprijin atat din partea specialistilor in energie, cat si a unor analisti de profil.

“Toata strategia noastra energetica a fost directionata spre productie. Lucrul acesta a fost o greseala. Strategia trebuie directionata spre piata. Asta este singura deosebire dintre mine si cei care au condus pana acum acest domeniu. Eu vad lucrurile numai prin piata, altii au vazut lucrurile numai prin productie. Este o diferenta mare, sa stiti”, a spus Nita.

El a aratat ca exista diferente intre modul cum a functionat piata acum un an sau doi si situatia actuala sau anul viitor, schimbarile avand loc cu o viteza uimitoare.

Potrivit ministrului, strategia ar putea fi finalizata pana la finele anului sau chiar “un pic mai incolo, daca vor exista idei sau solutii care sa conduca la revitalizarea acestui sistem extrem de important pentru economia nationala si in regiune”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,329FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente