Gunoiul arde, „babele“ de la Mediu se piaptana

Gunoiul arde, „babele“ de la Mediu se piaptana
Gunoiul arde, „babele“ de la Mediu se piaptana

Chiar daca inca nu ne-am pus la punct cu un deponeu cum vrea Europa, sefii de la Mediu se pierd in detalii. Discutiile despre infringement s-au mutat de la etajul 1 al administratiei judetene la parterul Primariei Resita, unde, in loc sa se gaseasca un remediu pentru buba deseurilor, s-au gasit tot felul de teorii ale chibritului, ridicate insa nu de oricine, ci chiar de catre reprezentantii autoritatilor de Mediu.

Intrunirea, care ar fi trebuit sa fie una simpla, ce sa transeze rapid problema, a esuat din start, pentru ca au lipsit reprezentantii ADI Intercom Deseuri, adica cei care ar fi trebuit sa raspunda la cateva intrebari puse de municipalitate.

Ce se intampla cu deponeul de la Lupac? Pentru ca, potrivit primarului Resitei, Mihai Stepanescu, chiar daca lucrurile se vor pune pe roate, s-ar putea sa mai fie vorba de inca doi ani, in care problemele urbei vor fi aceleasi la capitolul gunoi, spre disperarea autoritatilor, intrate in vizorul Comisiei Europene.

Prezente in sala, cele doua sefe ale Mediului carasean, Carmen Sorescu si Corina Pascota, de la Agentia pentru Protectia Mediului respectiv Garda de Mediu, au intors discutiile de la adevarata problema spre suprafetele de teren, care inainte de Revolutie erau intr-un fel, apoi au ajuns altfel, pentru ca in ograda ADI administrarea sa fie transmisa pe bucati, si ulterior retransmisa catre Ecosal.

Apoi doamnele de la mediu au dat vina pe primarie, ca principal responsabil de situatia deponeului, desi administrarea acestuia a fost transmisa de vreo doi ani catre alti factori. Chiar si asa, intr-o adresa oficiala, Carmen Sorescu (APM) a recunoscut ca „obligatiile de mediu revin noului detinator legal – ADI Intercom Deseuri“, pe cand Corina Pascota, de la Garda, a aplicat si o amenda celor pe care i-a considerat responsabili. Dar nu Primariei Resita, ci societatii Ecosal (care gestioneaza problema deseurilor), care, spune domnia sa, a si achitat-o. Ghiciti din banii cui?

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente