Array

Proiecte de Protectia Mediului la Galati

Proiecte de Protectia Mediului la Galati
Proiecte de Protectia Mediului la Galati

In cadrul unei conferinte de presa desfasurate vineri dupa-amiaza, Centrul de Consultanta Ecologica din Galati a oferit, la sediul acestuia, mai multe informatii cu privire la problemele cu care se confrunta ONG-ul, la proiectele pe care le demareaza si la scrisoarea adresata Ministrului Mediului, Rovana Plumb, care a fost trimisa in cursul aceleiasi zile. In perioada ultimilor doi ani, Centrul s-a confruntat cu un gol de proiecte, activitatea acestuia nefiind intrerupta datorita voluntarilor, si cu lipsa resurselor financiare pentru agentul termic, care a dus la inchiderea sediului. Cu toate acestea, aceasta organizatie non-guvernamentala, care are o vechime de 17 ani, revine in forta cu noi proiecte ample, menite sa protejeze mediul inconjurator, precum: „Mai putine deseuri la Marea Neagra”, „Rauri curate – mare curata” si „Un artist al Dunarii”. In privinta scrisorii emise catre ministrul Mediului, reprezentantii Centrului de la Galati doresc sa contribuie in cazul unor derapaje, scapari in politicile de mediu, aspect care le permite acest lucru datorita prezentei acestuia in reteaua Biroului European de Mediu.

Intrebata care este conduita galateanului in legatura cu grija pentru mediul inconjurator, Petruta Moisi, presedinta Centrului de Consultanta Ecologica, a afirmat faptul ca, desi autoritatile au dovezi in privinta actiunilor, cetateanul ramane indiferent.

„Primaria a demarat programe la care noi am fost destul de critici, mai ales la componenta de informare, constientizare si sensibilizare a publicului. Desi, incepand cu luna iulie 2009, toate unitatile administrativ teritoriale sunt obligate sa ia masuri pentru a asigura o colectare selctiva a deseurilor, inca mai sunt zone neconforme. Unitatea ISPA, cea care raspunde de acest proiect, are documente ca face destule, dar la nivelul cetateanului nu se vede acest lucru”, a explicat Petruta Moisi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente