Cea mai mare conferinta de mediu din Europa incepe marti sub deviza “Aer mai curat pentru toti”

Cea mai mare conferinta de mediu din Europa incepe marti sub deviza "Aer mai curat pentru toti"
Cea mai mare conferinta de mediu din Europa incepe marti sub deviza “Aer mai curat pentru toti”

Cea mai mare conferinta din Europa privind mediul debuteaza marti sub deviza „Aer mai curat pentru toti”. Editia din acest an a Saptamanii Verzi este consacrata aerului si numara aproximativ 3 000 de participanti care se vor intalni pe parcursul a trei zile pentru a discuta aspecte legate de aer.

Partile interesate, ONG-uri, reprezentanti guvernamentali si functionari ai UE vor cauta solutii in ceea ce priveste poluarea aerului, cum ar fi modul de a garanta calitatea aerului in contextul cresterii productiei de energie si industriale, al intensificarii traficului rutier si urbanizarii, al arderii combustibililor fosili si al schimbarilor climatice. Toate sesiunile sunt transmise in direct pe internet.

Poluarea aerului nu este mereu vizibila, dar efectele sale sunt foarte reale. Atunci cand calitatea aerului este proasta, platim scump: se pierd vieti omenesti, costurile medicale sunt ridicate si se irosesc zile lucratoare din cauza bolilor. Saptamana Verde ofera o platforma importanta in cadrul careia factorii de decizie politica, reprezentantii comunitatilor locale si ai ONG-urilor, ai autoritatilor publice si ai intreprinderilor pot face schimb de idei privind modul de ameliorare a aerului pe care il respiram — suntem intotdeauna deschisi pentru sugestii cu privire la modul in care sa imbunatatim legislatia actuala”, a declarat Janez Potočnik, comisarul pentru mediu.

Diferite organizatii si intreprinderi isi vor prezenta cele mai bune practici la o expozitie cu 40 de standuri si vor fi organizate numeroase evenimente secundare care vor include o expozitie in aer liber de vehicule alimentate cu carburanti alternativi si conduceri de proba ale automobilelor electrice. In cadrul Saptamanii Verzi va avea loc si ceremonia de decernare a premiilor Best LIFE Nature si Best LIFE Environment.

Comisarul Potočnik a declarat 2013 Anul Aerului. In cursul acestui an se revizuieste cadrul actual de politica al Comisiei in ceea ce priveste aerul, o atentie deosebita fiind acordata gasirii de solutii pentru ameliorarea calitatii aerului pe care il respiram. In pofida progreselor semnificative inregistrate in ultimii ani, cateva standarde de calitate a aerului sunt inca depasite cu mult in majoritatea zonelor cu mare densitate de populatie din UE, in special din cauza unor poluanti precum pulberile in suspensie, ozonul troposferic si dioxidul de azot.

Rezultatele analizei din toamna vor fi o strategie revizuita pentru politica UE privind aerul, inclusiv obiective noi sau confirmate pentru 2020 si ulterior, impreuna cu o lista a principalelor initiative si instrumente pentru atingerea acestor obiective.

A treisprezecea editie a Saptamanii Verzi, cea mai importanta conferinta anuala privind politica europeana de mediu, va avea loc intre 4 si 7 iunie 2013 la Bruxelles.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente