Dinozaurii pitici din Tara Hategului, vedete cu ocazia Saptamanii Europene a Geoparcurilor

Dinozaurii pitici din Tara Hategului, vedete cu ocazia Saptamanii Europene a Geoparcurilor
Dinozaurii pitici din Tara Hategului, vedete cu ocazia Saptamanii Europene a Geoparcurilor

Iubitorii de stiinta si de natura din Romania vor putea afla, pe parcursul acestei saptamani, informatii interesante despre cum arata o fosila de dinozaur, veche de zeci de milioane de ani, sau in ce fel s-au dezvoltat dinozaurii pitici in Tara Hategului, gratie unei serii de actiuni derulate de Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului cu ocazia Saptamanii Europene a Geoparcurilor.

Manifestarea se va desfasura de marti pana pe 8 iunie si include o serie de evenimente care vor avea loc in diverse localitati din Tara Hategului si in Bucuresti, toate fiind menite sa atraga atentia opiniei publice asupra importantei si frumusetii Geoparcului Dinozaurilor, informeaza Agerpres.

“Activitatile vizeaza toate categoriile de varsta, adresandu-se atat copiilor cat si adultilor. Astfel, copiii vor avea posibilitatea sa participe la lectii in aer liber in care pot afla care sunt povestile de mii de ani pe care ni le transmit pietrele, ce inseamna biodiversitatea, dar si la ateliere de creatie avand ca tematica dinozaurii din Tara Hategului”, a declarat marti administratorul de patrimoniu al Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului, dr. Cristian Ciobanu.

Pe parcursul urmatoarelor zile, la sediul Geoparcului Dinozaurilor din orasul Hateg va putea fi vazuta o expozitie cu fosile si reproduceri de dinozauri, cei care vor ajunge acolo avand posibilitatea sa afle lucruri interesante despre evenimente care s-au intamplat cu zeci de milioane de ani in urma de la specialistii institutiei. Intrarea este libera, iar sesiunile de ghidaj gratuit vor avea loc miercuri la orele 12.00, 14.00, 16.00 si 18.00.

Pentru cei mici va mai fi organizat, joi, un atelier de desen si modelaj, la sediul Geoparcului Dinozaurilor, iar sambata copiii vor fi invitati in localitatea Salasu de Sus, in zona Fanetelor cu Narcise, la o lectie deschisa despre biodiversitate si dinozaurii pitici.

Geoparcul Dinozaurilor este un parc natural ce cuprinde zona Tarii Hategului, el fiind declarat arie protejata de interes national in anul 2004. Un an mai tarziu, geoparcul a fost acceptat in Reteaua Europeana a Geoparcurilor si in Reteaua Globala, sub egida UNESCO. Dinozaurii pitici din Depresiunea Hateg sunt unici in lume, importanta stiintifica si atractivitatea lor fiind sporite prin descoperirile de cuiburi cu oua si embrioni de dinozauri, descoperite in zona. Saptamana Europeana a Geoparcurilor este un eveniment care se desfasoara concomitent in 39 de geoparcuri din Europa.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente