Dell se alatura pionierilor in mineritul urban prin reciclarea aurului din deseuri electronice

Dell se alatura pionierilor industriei in mineritul urban, un concept promovat de Zero Waste Romania ca fiind una dintre solutiile integrate in strategia „zero deseuri”, prin care resurse precum metalul, lemnul, combustibil sau resurse fosile pot fi conservate prin recuperarea si reintroducerea lor in sistemul economic, in timp ce risipa altor produse si materiale poate fi redusa…

Citește mai departe

Incalzirea climatica va avea efecte semnificative si asupra sanatatii publice

Primele efecte ale schimbarilor climatice sunt vizibile deja, riscand sa rastoarne prioritatile sanitare, avertizeaza experti francezi in sanatate publica. Daca amenintarile fizice ale incalzirii climatice (topirea banchizei, cresterea nivelului marilor, varfuri de poluare, etc.) sunt bine cunoscute si chiar predictibile pe cativa ani, ele au si multe repercusiuni asupra sanatatii umane, scrie lefigaro.fr. Pentru a…

Citește mai departe
A fost descoperit? o reptil? marin? preistoric? din vremea dinozaurilor - „veriga lips?” în evolu?ia acestor animale

A fost descoperita o reptila marina preistorica din vremea dinozaurilor – „veriga lipsa” in evolutia acestor animale

Cartorhynchus lenticarpus era o specie amfibie de ihtiozaur, capabila sa traiasca atat in apa, cat si pe uscat. In China a fost descoperita o fosila a unui ihtiozaur amfibiu, descoperirea fiind prima care leaga ihtiozaurii – reptile acvatice cu aspectul unor delfini – de reptilele terestre si umple astfel un gol in sirul dovezilor fosile…

Citește mai departe

Descoperirea unor „veverite” din Jurassic ofera indicii noi cu privire la evolutia mamiferelor

Niste mamifere asemanatoare veveritelor, care au trait in Jurassic alaturi de dinozauri si au fost descoperite recent, in China, pot oferi noi date despre modul in care s-a desfasurat procesul de evolutie al primelor animale cu sange cald de pe Pamant si demonstreaza ca mamiferele au aparut mai devreme decat credeau paleontologii, conform Reuters. Oamenii…

Citește mai departe
"O înc?lzire cu dou? grade va genera haosul climatic ?i nimeni nu va fi scutit"

„O incalzire cu doua grade va genera haosul climatic si nimeni nu va fi scutit”

Ministrul francez al afacerilor externe, Laurent Fabius, a lansat un semnal de alarma duminica impotriva riscului dereglarii ireversibile a climatului, invitand investitorii internationali sa finanteze energiile verzi, potrivit AFP. ‘O incalzire cu doua grade va genera haosul climatic si nimeni – nicio persoana particulara, nicio intreprindere, nicio natiune, nicio comunitate – nu va fi scutit’,…

Citește mai departe

Disparitia plantelor cu flori din Epoca Glaciara, unul dintre motivele pentru care au disparut mamutii lanosi

Oamenii de stiinta care au studiat fragmente de ADN prelevate din fosile de mamuti si rinoceri conservate in permafrostul arctic au ajuns la concluzia ca aceste animale mari depindeau din punct de vedere al hranei de florile bogate in proteine care acopereau relieful de stepa. Insa, niste schimbari climatice radicale produse in Epoca glaciara a…

Citește mai departe

Fenomenele naturale si extinctia speciilor

Extinctia este fenomenul de disparitie brusca sau treptata a unui grup (populatie, specie, familie, ordin etc.) de vietuitoare. In general, sunt supuse pericolului de extinctie speciile care nu au capacitate adaptativa foarte mare, mai exact organismele strict specializate care nu se pot adapta schimbarilor ambientale. Istoria vietii pe Pamant a fost marcata de numeroase episoade…

Citește mai departe

Exista riscul ca, pana in 2035, carbunele sa devina principala sursa de energie. Vezi care sunt consecintele.

Potrivit unui scenariu al Agentiei Internationale a Energiei(AIE), exista riscul ca, pana in anul 2035, carbunele sa devina principala sursa de energie. Analistii economici de la publicatia „Challenges”, dand crezare prognozei AIE, ofera explicatiile necesare. Toate politicile energetice, sustin ei, s-au dovedit ineficace in lupta impotriva incalzirii climatice. Cresterea economica in tarile emergente a fost…

Citește mai departe
Proiect pentru conservarea rezerva?iilor Cenaru ?i Reghiu Scruntaru

Proiect pentru conservarea rezervatiilor Cenaru si Reghiu Scruntaru

In rezervatia Scruntaru au fost gasite in gresii urme provenite de la animale preistorice, in vreme ce rezervatia Cenaru pastreaza aproape o mie de arbori de Tisa Din aceasta vara si pana la finele anului 2015, Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea implementeaza proiectul “Imbunatatirea managementului Siturilor de Interes Comunitar ROSCI0026 Cenaru si ROSCI0216 Reghiu Scruntaru”,…

Citește mai departe

Dinozaurii pitici din Tara Hategului, vedete cu ocazia Saptamanii Europene a Geoparcurilor

Iubitorii de stiinta si de natura din Romania vor putea afla, pe parcursul acestei saptamani, informatii interesante despre cum arata o fosila de dinozaur, veche de zeci de milioane de ani, sau in ce fel s-au dezvoltat dinozaurii pitici in Tara Hategului, gratie unei serii de actiuni derulate de Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului cu ocazia…

Citește mai departe

Este planeta cuprinsa de un haos climateric?

De decenii intregi, oamenii de stiinta vorbesc despre schimbarile climaterice de pe planeta noastra, totul culminand cu consacrarea unui nou concept, acela de incalzire globala. Aceasta ar fi vinovata de masive inundatii, de temperaturi extreme, de secete indelungate, de incendii devastatoare etc. Se pierde din vedere ca aceste fenomene exista de cand lumea. Joaca de-a…

Citește mai departe
Energia verde din Avrig atrage atentia investitorilor din Elvetia

Mesaj clar de la Guvern: Nu putem distruge industria doar de dragul energiei verzi

Cel mai fierbinte subiect al celei de-a doua zile a ZF Power Summit ’13 a fost sprijinul pentru energia regenerabila, in contextul in care autoritatile discuta in prezent reducerea schemei de subventionare. Declaratiile ministrului delegat pentru energie Constantin Nita, in deschiderea conferintei, nu au fost de natura sa alunge grijile investitorilor, care „tremura” in asteptarea…

Citește mai departe
Plantele recurg la 'calcule' aritmetice pentru a supravie?ui noaptea

Trandafirul intareste sistemul imunitar si protejeaza ficatul de diferite afectiuni

Trandafirul este cunoscut in lumea intreaga ca un simbol al dragostei dar putini stiu ca acesta poate fi folosit si pentru a trata unele boli. Datorita continutului bogat de vitamina C, trandafirul intareste sistemul imunitar si protejeaza ficatul de diferite afectiuni. Puterea tamaduitoare a trandafirului sta in parfum si petale, care sunt bogate in acid…

Citește mai departe

Oamenii de stiinta au descoperit in Ungaria fosilele unei creaturi ce a trait in urma cu 84 de milioane de ani.

„Monstrul apelor” face parte dintr-o familie de reptile antice, cunoscute sub numele de mosasaurs, fiind o combinatie intre crocodil si balena, scrie EVZ. Cercetatorii au facut aceasta descoperire in apropierea unei mine de carbune din vestul Ungariei. Au fost gasite mii de fosile apartinand unor animale marine cu dimensiuni de pana la patru metri.

Citește mai departe

Centru de informare pentru Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului, obiectiv UNESCO

Rezervatia din Tara Hategului va avea de astazi un centru de informare turistica deschis in Hateg, iar la festivitatea de inaugurare, vor lua parte si reprezentantii Universitatii din Bucuresti, institutia care administreaza rezervatia. Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului a intrat pe lista obiectivelor UNESCO si se intinde pe o suprafata de 102.392 hectare. Beneficiaza de un…

Citește mai departe

Tineri ambasadori in rezervatiile Bihorului – Voluntari pentru natura

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bihor deruleaza in perioada mai-noiembrie 2012 proiectul „Tinerii ambasadori ai naturii”, al carui scop este sensibilizarea si implicarea tinerilor in actiuni de voluntariat in privinta biodiversitatii. In cadrul proiectului au avut loc pana in prezent patru ture ghidate in rezervatii naturale ale judetului Bihor si informarea a peste 150…

Citește mai departe