Tineri ambasadori in rezervatiile Bihorului – Voluntari pentru natura

Tineri ambasadori in rezervatiile Bihorului – Voluntari pentru natura

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bihor deruleaza in perioada mai-noiembrie 2012 proiectul „Tinerii ambasadori ai naturii”, al carui scop este sensibilizarea si implicarea tinerilor in actiuni de voluntariat in privinta biodiversitatii.

In cadrul proiectului au avut loc pana in prezent patru ture ghidate in rezervatii naturale ale judetului Bihor si informarea a peste 150 de tineri cu privire la rezervatiile din judet. Iesirile au avut loc in aria protejata Defileul Crisului Repede – Padurea Craiului, la Damis, la Centrul de Resurse al Ecotop Bihor, in rezervatia naturala Tasad, unde au fost vizitate situl paleontologic de la Tasad, care este unul dintre cele mai importante si bogate din tara, aici fiind descoperite fosile de balena pitica, delfini si numeroase urme pietrificate ale vietii marine din stravechea Mare Panonica, precum si Centrul de vizitare muzeal din Tasad. Duminica, 18 noiembrie, a avut loc o iesire la o iesire la Pestera Unguru Mare, pestera ce face parte din Situl Natura 2000 Defileul Crisului Repede – Muntii Padurea Craiului (cu participarea a 45 de elevi si insotitori de la Liceul Lucian Blaga si Onisifor Ghibu), iar ieri, 20 noiembrie, a avut loc o iesire in rezervatia Tasad, cu participarea a 45 de elevi de la Liceul Lucian Blaga din Oradea. Elevii au fost coordonati de profesoarele Adriana Mester si Otilia Filip, de la Liceul „Lucian Blaga”, si de profesoara Camelia Timofte, de la Liceul „Onisifor Ghibu”. „Pana in, in proiect au participat 150 de elevi de la mai multe scoli si licee din Bihor, printre care amintim Colegiul National I.Vulcan, Liceul Lucian Blaga, Liceul Onisifor Ghibu, Liceul Teologic Greco-Catolic Oradea, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida”, a precizat Daniela Baltatescu, consilier in cadrul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bihor.

Proiectul este finantat in cadrul Programului de sustinere a actiunilor de tineret al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, avand ca prioritati participarea civica si dezvoltarea si diversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii. Obiectivele proiectului sunt favorizarea initiativei si implicarii tinerilor in activitati de cunoastere si valorizare a mediului, a ariilor protejate din judetul Bihor in mod special, precum si mobilizarea specialistilor pentru sustinerea tinerilor in dezvoltarea de activitati de valorizare si cunoastere a mediului. Proiectul este organizat si derulat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bihor, in parteneriat cu Muzeul Tarii Crisurilor, Societatea de Istorie Naturala Nymphaea, Ecotop Oradea, Asociatia Gata Oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *