Gigantul energiei nucleare. Statul care vrea sa detina suprematia la nivel mondial

Gigantul energiei nucleare. Statul care vrea sa detina suprematia la nivel mondial

China si-a propus sa devina cel mai mare generator de energie nucleara din lume, pana in 2020, potrivit unui director al companiei miniere Rio Tinto, citat de Australia News.

Directorul de cercetare al Rio Tinto Energy, Stephen Wilson, spune ca, pana la sfarsitul decadei China va deveni a doua cea mai mare super putere nucleara, urmand ca dupa 2020 aceasta sa depaseasca si Statele Unite.

„Planul lor este sa produca 400 de gigawatti de energie nucleara pana la sfarsitul lui 2050”, a declarat Wilson.

„Asta inseamna mai multa energie decat exista la ora actuala in toata lumea”.

Cresterea ar veni ca urmare a aparitiei unei noi generatii de centrale electrice, care vor produce energie mai ieftin decat cele pe baza de carbune sau gaz.

„China se afla acum in pragul crearii unui program nuclear de o importanta covarsitoare. Este vorba de o adevarata revolutie tacuta”, spune Wilson. Acesta a mai subliniat si ca Japonia si-a redus productia de energie nucleara, dupa dezastrul de la Fukushima, lucru inceput si de Germania si Elvetia.

Pana la punerea planului in aplicare, chinezii vor trebui sa se bazeze in continuare pe rezervele de carbune pentru a face fata cererii tot mai mari de energie.

China este acum pe pozitia a opta in topul celor mai mari furnizori de energie nucleara.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente