A inceput recensamantul pasarilor de iarna in Delta Dunarii

A inceput recensamantul pasarilor de iarna in Delta Dunarii

La sfarsitul saptamanii trecute, reprezentantii Administratiei Rezervatiei au efectuat recensamantul de iarna la pasarile acvatice din Delta Dunarii, vizate fiind garlita mare (Anser albifrons), garlita mica (Anser erythropus), gasca de vara (Anser anser), gasca cu gat rosu (Branta ruficollis) precum si celelalte specii de pasari observate.

„Rezervatia Biosferei Delta Dunarii este recunoscuta ca un loc important de iernat pentru fauna salbatica si in special pentru diverse specii de pasari de apa. Astfel, personalul din cadrul Serviciului de Inspectie si Paza Ecologica, al Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a efectuat recensamantul sincron de iarna la pasarile acvatice din aceasta zona”, se precizeaza in comunicatul ARBDD.

Acest tip de actiuni se vor organiza conform programului intocmit de catre Societatea Ornitologica Romana Bucuresti iar rezultatele recensamantului vor fi comunicate catre organizator. La derularea actiunii au participat, de asemenea, voluntari ai SOR – filiala Tulcea si specialisti din cadrul Institutului National de Cercetare – Dezvoltare Delta Dunarii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente